2021. november 28. vasárnapStefánia
EUR = 4.9491 RON
USD = 4.3869 RON
HUF = 1.3444 RON
GDP-növekedés = 13,0%
Átlagbér = 3545 lej (nettó)
Munkanélküliség = 5%
BET = 12,177.22(-3.41%)
Infláció = 7,9%
Alapkamat = 1,75%

Beszállsz a liftbe? Elevator pitch kísérlet a székelyföldi IT cégek bemutatkozására

Simon Mária Tímea utolsó frissítés: 16:57 GMT +2, 2015. szeptember 25.

A kísérlet jól sikerült a III. Székelyföldi IT&C és Innovációs Konferencián, a prezentációkból egy egészen színes székelyföldi IT-paletta képe rajzolódott ki.


Érdekes kísérletben volt része azoknak, akik jelen voltak ma a III. Székelyföldi IT&C és Innovációs Konferencián a bálványosi Grand Hotelben. Az első székelyföldi elevator pitchre került sor, amelyen bemutatkozhattak az IT Plus Cluster tagjai. De mi az az elevator pitch? A startup szakirodalom szerint ez az a rövid, tömör bemutatkozó prezentáció, amellyel meggyőzöd a befektetőt arról, hogy érdemes neki pénzt áldoznia az ötletedre és rád. Ebben foglalod össze a projekted vagy a céged legfontosabb jellemzőit és ezt még akkor is el kell, hogy tudd mondani, ha álmodból költenek fel.

A bemutatkozó cégeknek talán még kell egy kicsit tanulniuk az elevator pitch technikát. Érdekes volt látni, ahogy a kisebb-nagyobb cégek vezetői és képviselői izgultak a rövid beszéd előtt, és bár összességében jól sikerült a kísérlet, az előadók nem mindig tudtak koncentrálni a valóban lényeges és figyelemfelkeltő információk átadására. 

A prezentációkból egy egészen színes székelyföldi IT-paletta képe rajzolódott ki, hiszen egyaránt foglalkoznak könyvelési szoftverek fejlesztésével, telekommunikációval, mobil- és webalkalmazásokkal, vállalatirányítási és döntéshozói szoftverekkel, outsourcinggal, ugyanakkor vannak informatikai tanácsadással foglalkozó és informatikai eszközöket forgalmazó cégek is, sőt még a demokráciát is átláthatóbbá tennék egy platform segítségével.

Beszállsz a liftbe? - tették fel a kérdést a szervezők, de úgy érzem, hogy sokkal fontosabb, hogy a beszéd végén hol szállunk ki a liftből. Behívnak-e a multimillárdos befektető irodájába tovább mesélni az ötletünket, vagy sem. Talán, hogy teljes legyen a siker, jól jött volna még egy-két multimilliárdos befektető jelenléte is. 

informatika
Ha tetszett a cikk, lájkold a Pénzcsinálókat!

marketing