2021. december 6. hétfõMiklós
EUR = 4.9487 RON
USD = 4.3767 RON
HUF = 1.3605 RON
GDP-növekedés = 13,0%
Átlagbér = 3545 lej (nettó)
Munkanélküliség = 5%
BET = 12,442.26(0.51%)
Infláció = 7,9%
Alapkamat = 1,75%

Román Coke-reklámról ír a Mashable

B.P.E. utolsó frissítés: 14:18 GMT +2, 2015. június 01.

A kampány arra fókuszált, hogy a romániaiak 60%-a nem másokkal közösen, hanem egyedül, a tévé előtt ülve étkezik. Az emberek valósággal várták, hogy mikor jön a tévészpot a reklámblokkban.


A Coca-Cola tavaszi romániai kampányáról írt cikket a Mashable, a kampány újító, az online-t és a televíziót összekötő jellegét emelve ki. Az Együnk együtt! kampány során a Coca-Cola televíziós reklámszpotjaiba egy olyan csíkot építettek bele, amelyben a fogyasztók által Twitteren küldött üzeneteket mutattak élőben. A  #HaiSaMancamImpreuna hashtaget tartalmazó tweeteket az MRM Wordlwide reklámügynökség szűrte, és minden reklámba 5-7 került be közülük.

Az angol nyelvű bemutató videó:A kampány arra fókuszált, hogy a romániaiak 60%-a nem másokkal közösen, hanem egyedül, a tévé előtt ülve étkezik. A tweetek leggyakrabban konkrét személyekhez intézett meghívások voltak egy közös kajálásra. A kampány eredményeként az üdítőgyártó Twitter-oldala 15%-kal növelte követői számát, és a kampány még a tévéhíradókba is bekerült.

A teljes projektet beharangozó online szpot:„A kampánynak köszönhetően az emberek valósággal várták, hogy mikor jön a tévészpot a reklámblokkban. Milyen gyakran fordul ez elő?” – idézi a Mashable az MRM GM-jét, Nir Refuaht, aki szerint a módszert Amerikában is gyakorlatba ültethetnék.

A tévészpot, benne a tweetekkel:

Coca Cola
Ha tetszett a cikk, lájkold a Pénzcsinálókat!

marketing