2021. szeptember 28. keddVencel
EUR = 4.9481 RON
USD = 4.2382 RON
HUF = 1.3773 RON
GDP-növekedés = -3,9% (2020)
Átlagbér = 3620 lej (nettó)
Munkanélküliség = 5,6%
BET = 12,529.43(0.15%)
Infláció = 2,99%
Alapkamat = 1,25%

Olcsóbban vásárolhatsz magadnak ennivalót, és még az ételpazarlás ellen is felveszed a harcot

Kérdezett: Kicsid Attila utolsó frissítés: 18:07 GMT +2, 2021. július 28.

Romániában elsőként Kolozsváron indult el a Munch ételmentő alkalmazás, amely lehetővé teszi, hogy az éttermek kedvezményes áron adják el a nap végén megmaradt ételt.


A magyarországi sikerek után Romániában először Kolozsváron indult el a Munch Románia ételmentő alkalmazás. A startup elsődleges célja az ételpazarlás visszaszorítása, egy applikáció révén lehetővé teszik, hogy az éttermeknél, pékségeknél, boltoknál és szállodáknál megmaradt jó minőségű ételt kedvezményesen bárki megvásárolhassa. A kezdeményezésről Tankó Attilát, a Munch Románia egyik alapítóját kérdeztük.

Fel akarjátok venni a harcot az ételpazarlás ellen úgy, hogy közben egy jól működő vállalatot is építenétek. Mi az üzleti modell?

Tankó Attila: - Tagadhatatlan, hogy ennek a kezdeményezésnek van egy üzleti oldala is, a vállalkozás fő hajtóereje viszont inkább az a misszió, hogy tenni akarunk az ételpazarlás ellen. A Munch lényege az, hogy a vendéglátóhelyek az el nem adott, de jó minőségű ételt a mi platformunkon olcsóbban értékesíthetik a vásárlóknak, ezért a közvetítői szerepért pedig mi nyilván jutalékot kapunk minden eladott ételcsomag után, amiket egyébként mi munchnak nevezünk.

Azért is izgalmas ez az üzleti modell, mert úgy teszünk az ételpazarlás ellen, hogy közben minden szereplő jól jár: a vendéglátósnak nem kell eldobnia a megmaradt, jó minőségű ételt, a vásárlók olcsóbban vásárolhatnak maguknak ennivalót, miközben egy ételpazarlás elleni mozgalomnak is az aktív részévé válnak, és természetesen mi is jól járunk. Ami viszont még fontosabb, hogy jól jár a bolygó is.

Tankó Attila

Gondolom, hogy a vendéglátósok csatlakozása az egyik kulcskérdés ebben a történetben. Mit kell tenniük ahhoz, hogy részt vegyenek ebben, illetve milyen mindennapi kihívásokkal fognak szembesülni a csatlakozás következtében?

- Az nagyon fontos, hogy a vendéglátóhelyek számára minimális plusz munkát jelentsen az, ha a partnerünkké szeretnének válni. Már a csatlakozás is nagyon egyszerű, ha jelzik felénk az ezzel kapcsolatos szándékukat, akkor segítünk regisztrálni a platformra, illetve van egy olyan nekik szóló alkalmazás is, amelyen kezelni tudják a rendeléseiket. Ez az applikáció ráadásul automatizálható is, automatikus ételcsomagokat is be lehet állítani, így nem helyez plusz terhet a vendéglátósra. Ez azért is fontos, mert sok olyan vendéglátóhely tulajdonosával beszéltünk, ahol elmondták, hogy napi szinten megmarad két vagy három olyan napi menü, amit nem tudnak eladni. Ezt sok évnyi tapasztalat alapján meglehetősen pontosan látják előre. Ilyen esetben beállíthatja az alkalmazásban, hogy naponta három ételadagot automatikusan feltöltsön, így a vendéglátósnak nincs más dolga, csak odaadni a vásárlónak a csomagot, amikor az érte megy, és megkéri az ügyfelet, hogy véglegesítse a vásárlást az alkalmazáson keresztül.

Abban az esetben, ha a vendéglátóhelynél látják, hogy kevesebb vagy több munch marad, akkor az alkalmazásban lehetőségük van egyszerűen csökkenteni vagy növelni az elérhető csomagok számát. A rendszer sajátossága miatt az is előfordulhat, hogy egy vásárló például délben már megrendelt egy munchot, de nem sokkal később kiderül, hogy mégsem lesz, akkor kérheti a pénz visszautalását, de választhatja azt a lehetőséget is, hogy egy későbbi alkalommal használja fel a már kifizetett összeget. Ha egy vendéglátósnál megtörténik az a felismerés, hogy a környezettudatos üzletmenet mellett ez gazdaságilag is megéri számára, mivel az étel egy részét eddig kidobta vagy jobb esetben odaadta valakinek, ráadásul még új vásárlókat is szerezhet, onnantól minden nagyon egyszerű.

Magának a vásárlónak is van ebben egy társadalmi felelősségvállalási szerepe, hiszen el kell fogadnia, hogy csak délután veheti át az ételcsomagot, vagy akár az is előfordulhat, hogy mégsem marad meg étel a kiválasztott vendéglátóegységnél.

- Nagyon fontos, hogy ezek az ételek általában délután elérhetőek, hiszen a vendéglátóhelyek az ebédre készített kifogástalan minőségű, de megmaradt ételeiket teszik elérhetővé a platformon. A koncepció az, hogy amikor mész hazafelé munkából, akkor útközben bemehetsz az adott vendéglátóhoz, és elveheted az előre lefoglalt ételcsomagot. Ezáltal biztosíthatod magadnak az aznapi vacsorát vagy esetleg a másnapi reggelit. Tehát tulajdonképpen nem azzal játszunk, hogy valaki esetleg ebéd nélkül marad, hiszen ezeknek az ételcsomagoknak az átvétele úgyis ebédidő után történik.

A vásárlóknál mennyire fontos szemponként jelenik meg az, hogy ezek az ételek olcsóbban megvásárolhatók?

- Az eddigi tapasztalatok alapján úgy látjuk, hogy nem az ár a döntő szempont, inkább a környezettudatosság vezérli a vásárlókat. Mi megszabjuk ugyan a vendéglátósoknak, hogy legalább 30%-kal olcsóbban kell adják ezeket az ételcsomagokat - egyébként jelenleg átlagban 40%-os árkedvezményt tapasztalunk a platformon -, de az elsődleges szempont a környezettudatosság. Ezért is fontos számunkra, hogy az alkalmazás és a közösségi médiás jelenlét mellett Facebook-csoportokat is építünk. Kolozsváron és Marosvásárhelyen is létrehoztunk csoportokat, hiszen számunkra egy környezettudatos, az ételpazarlás ellen aktívan tevő közösség létrehozása is cél. Pár nap alatt elértük, hogy a kolozsvári csoportban már 400-nál is többen vannak jelen. Nagyon pozitívak a visszajelzések, sokan csatlakoznak és szurkolnak nekünk.

Képernyőfotó a Munch Románia weboldaláról.

A tapasztalatok alapján mennyire könnyű meggyőzni a partnereket a csatlakozásról?

- Vannak úgynevezett early adopterek, tehát olyan vállalkozók, akik azonnal látják ebben a lehetőséget. Vannak olyan partnerek is, akikkel indulás után vettük fel a kapcsolatot, amikor már van egy kézzel fogható alkalmazásunk és egy aktív közösségünk. Első körben főleg a napi menüket is kínáló helyekre koncentráltunk, de most már igyekszünk tovább bővíteni a partnerportfóliónkat pékségekkel, kifőzdékkel, éttermekkel, sőt, már üzlettel is sikerült megállapodni. 

A vendéglátósoknak a megmaradt étel eddig elveszett költséget jelentett, mi viszont lehetőséget adunk arra, hogy eladja azt a pár menüt, ami a nap végéig nem talált gazdára. Más ételrendelő platformokhoz képest viszont jelentős különbség, hogy mi nem egy olyan eszközt kínálunk a vendéglátóhely számára, ahová úgymond termelni lehet a vállalat fenntartásához, hanem sokkal inkább azt vállaljuk, hogy bemutatjuk őt egy környezettudatosságra érzékeny közönségnek, brandet építhet, és mellesleg még bevételt is elérhet ahelyett, hogy a nap végén a nyakán marad a jó minőségű étel. Nincs veszítenivaló, ez igazi win-win szituáció. A partnereknek azt szoktam mondani, az ő szempontjukból az a legrosszabb eshetőség, hogy senki nem veszi meg az ételcsomagot, és minden marad a régiben.

Az ételcsomagoknál előfordulhat az is, hogy úgynevezett meglepetéscsomagot állít össze a vendéglátóegység, tehát tulajdonképpen a vásárló nem minden esetben tudja pontosan, hogy mit foglalt. Bejön ez az ügyfeleknek?

- Alapvetően arra biztatjuk a partnereket, hogy az ételcsomagok feltöltésénél próbáljanak meg élni a meglepetés erejével. Ez a Munch koncepciója szempontjából is fontos, hiszen a vendéglátóhely délben még nem mindig tudja előre, hogy pontosan mi fog megmaradni. Nem tudunk elmenni abba az irányba, hogy minden esetben előre leírjuk a munch tartalmát. Fontos viszont, hogy a meglepetéscsomagokra is rá van írva, hogy milyen ételérzékenység előfordulása esetén kell vigyázni, illetve természetesen az is jelezve van, ha az ételcsomag vega vagy vegán. Egy konkrét példa: van a partnereink között egy prémium termékeket előállító pékség, amit most nagyon kedvelnek a vásárlók. Ők például a napokban az egyik ételcsomagjuknál leírták, hogy az tartalmaz egy 800 grammos kenyeret, illetve két 120 grammos péksüteményt. Van, aki számára nagyon izgalmas, hogy nem teljesen tudja előre a munch tartalmát, van viszont olyan ügyfél is, aki azért akarja tudni, hogy nagyjából mire számítson. Mi ezt a partnerekre bízzuk, a vendéglátóknak kell eldönteniük, hogy nagyjából leírják a csomag tartalmát, vagy pedig úgy döntenek, hogy meglepi csomagként teszik elérhetővé.

Az is érdekes kérdés, hogy miként kerültél kapcsolatba a Munch alapítóival? Hogyan lettél te a romániai Munch egyik alapítója?

- Wettsteint Alberttel, a Munch egyik alapítójával régi barátok vagyunk, hat éve ismertük meg egymást éppen itt Erdélyben. Követtem Albert tevékenységét, hiszen nagyon proaktív személyiség, startupot alapított, majd volt az Egyesült Államokban is, tavaly július elején pedig posztolt arról, hogy létrehoztak egy ételpazarlás elleni platformot, ez volt a Munch. Felvettem a kapcsolatot Alberttel, és elkezdtünk arról beszélgetni, hogy megcsinálhatnánk ezt itt Erdélyben is. Tulajdonképpen egy évig tartottak az egyeztetések, aminek az eredménye az lett, hogy szerződést kötöttünk arról, hogy kizárólagosan mi építjük a Munch romániai ágát.

A Munch Magyarországon elég nagy sikert aratott, szerepelt egy széles közönséget elérő üzleti showműsorban, és magyarországi befektetők mellett még nemzetközi befektetőket is meggyőzött. Mit jelent ez a Munch romániai ágára nézve?

- A befektetést a magyarországi Munch kapta, de az IT infrastruktúra szempontjából az itteni vállalkozásra nézve is vannak komoly hozadékai. A megállapodásunk alapján ugyanis az IT infrastruktúrát a magyarországi Munch biztosítja számunkra, tehát ezek a befektetések nálunk egy minél jobb alkalmazásban testesülnek meg. Az viszont számunkra is egy nagyon jó visszaigazolás, hogy a srácok igencsak neves befektetők érdeklődését keltették fel.

Melyek lesznek a következő lépések? Mire készültök a következő időszakban?

- Most a marosvásárhelyi indulás lebeg a szemünk előtt, utána a fő cél ennek a két városnak az erősítése. Tulajdonképpen ez egyfajta próbaidőszak számunkra és a partnereiknek is, a cél természetesen az, hogy minden zökkenőmentesen menjen. Augusztus után gondolkodunk a fokozatos terjeszkedésben is, de ezt még nyilván az is befolyásolja, hogy mekkora sikere lesz a projektnek, illetve milyen partnereket sikerül bevonni, hiszen az újabb városokban való megjelenéshez kell egy megfelelő partnerszám, valamint közösséget is kell építeni.

Ha tetszett a cikk, lájkold a Pénzcsinálókat!

lokális