2021. december 5. vasárnapVilma
EUR = 4.9487 RON
USD = 4.3767 RON
HUF = 1.3605 RON
GDP-növekedés = 13,0%
Átlagbér = 3545 lej (nettó)
Munkanélküliség = 5%
BET = 12,379.50(1.41%)
Infláció = 7,9%
Alapkamat = 1,75%

Csak a lényeg! – konferenciasorozat vállalkozóknak, amelyen a belépő mellé erdő jár

fizetett hirdetés utolsó frissítés: 08:12 GMT +2, 2019. október 25.

Unod már azt, hogy elméletekben beszélnek neked arról, „miként legyünk sikeresek”, eleged van abból is, hogy vállalkozás működtetését 10 ötlet a sikeres vállalkozáshoz című, méregdrága könyvekben próbálják „eladni”?!


A Csak a lényeg! című, az erdélyi nagyvárosokra kiterjedő konferenciasorozat lényege: a gyakorlati segítség, az inspiráló példák, konkrét eredményeket hozó nézőpontok.

Ja, és mindezek mellett erdőtulajdonos is lehetsz, az alábbiakban azt is elmondjuk, hogyan.

Röviden a kezdeményezésről

Céges eredmények kapcsán, az adaptálható nyugati példák nem rosszak, de hatványozottan jobbak a hazai körülmények között kipróbált, tesztelt és eredményesen működő nézőpontok, tapasztalatok. Nem beszélve a kipróbált és biztosan nem működő próbálkozásokról...

Előadóink – a szó legtágabb és legnemesebb értelmében – nem „celebek” és nem is „sztárok”. Nem törekednek arra, hogy rivaldafényben legyenek, azonban olyan céges eredményekkel rendelkeznek, amelyek sokak számára követendő példák lehetnek, azok a kihívások, amelyeknek ők a elmúlt időszakban megfeleltek, példamutatóak és inspirálóak.

Konkrét és gyakorlatias útbaigazítást nyújthatnak vállalkozó társaik számára. Jó fejek ők, akik kerülik a maszlagot és azért vállalják az előadásukat, hogy mások még eredményesebbek lehessenek, másokat megkíméljenek az általuk már kipróbált, problémát hozó próbálkozásoktól.

Kezdeményezésünkkel elsőként vállalkozókat szólítunk meg, de nem feltétlenül azokat, akik minden ilyen témájú eseményen ott szoktak lenni. Azoknak szól ez a konferenciasorozat, akik plusz ihletre, inspirációra, gyakorlatias és kipróbált megoldásokra vágynak. És mellettük persze olyan érdeklődőknek is, akik váltanának néhány szót egy olyan társukkal, akinek egy, az övékhez hasonló helyzetből sikerült magasabbra lendülnie.

Csak a lényeg! – ezt nyújtjuk.

Hol lesznek a találkozók?

A sorozat első állomása Sepsiszentgyörgy, amelyet Csíkszereda és Székelyudvarhely követ, végül pedig Marosvásárhelyen zárul a sorozat. Konkrét helyszínek a www.csakalenyeg.ro-n.

A konferencia keretében kísérletezünk azzal is, hogy egyik városból a másikba vigyünk rátermett vállalkozókat, előadókat, ezáltal segítsük a jó ötletek, tapasztalatok áramlását. Mert a helyi, jó PR-al rendelkező vállalkozókat jellemzően szokták ismerni az adott településen. De a szomszédos városban már nem biztos. Azt is mondhatjuk, hogy hozzájárulunk, a helyi specifikumoknak megfelelő, jó ötletek „utaztatását”!

A Facebook-társadalom is véleményezett 

Meghirdettünk a Facebookon egy kampányt, amelynek keretében a rendezvénysorozatra lehetett előadókat javasolni. A beérkezett javaslatok alapján is állítottuk össze az előadók listáját, igyekeztünk meghívni azokat, akiket javasoltak az említett elkérésre. Akiket sikerült elértünk, és akik most ráértek, mind ott lesznek a különböző helyszíneken. Akiknek viszont nem felelt meg az időpont, de azt mondták, hogy legközelebb mindenképp eljönnének, nos velük minden bizonnyal lesz egy következő kör is. Ezt tavaszra tervezzük.

Kik járnak elől a jó példával?

A mostani, őszi körben lesz például egy olyan vállalkozó, aki tíz éve virágöntöző munkásként kezdte a karrierjét, jelenleg pedig ennek a vállalkozásnak a társtulajdonosa. És itt egy körülbelül 1,5 millió eurós éves forgalmú cégről beszélünk!

Sikerült megnyernünk a kezdeményezésnek egy olyan székelyföldi vállalkozót is – a nevét a csakalenyeg.ro honlapon találjátok meg –, akinek a biznisze nagyrész Nyugat-Európában zajlik, ott csinál igazán nagy üzletet, hiszen 2 millió eurós éves forgalmú vállalkozást vezet, de amely hatását a székely vállalkozók és székely munkavállalók életében teremti meg, fejti ki. Ő egy kiemelten jó és követendő példaként lesz jelen a konferenciánkon.

Harmadikként említhető az a meghívott előadónk, aki nem a poklot járta meg, hanem valami ennél is rosszabbat. És nem is egyszer. Jelenleg azonban – köszöni szépen! – nagyon jól van, mert egy több 100 ezer eurós forgalmú, igen eredményes vállalkozást vezet. Ha az általa elkövetett hibákból, amelyekről mesélni fog a konferencián, az erdélyi, székelyföldi vállalkozóknak csupán 10 százaléka tanulhat, sokkal több lenne a boldog munkatárs és az olyan alkalmazott, akinek a munkaadója nem kerül csődközelbe. Nekünk meg érdemes volt létrehoznunk ezt, a sokakat segítő rendezvényt.

De hogy további „ihletadókat” is felsoroljunk – ezúttal meg is nevezve az előadókat –, ott lesz például Fazakas Szabolcs, a Székelyföldi Legendárium alapítója, illetve Bartha Bálint ultrafutó az Etna Ultramarton, a világ legrangosabb futóversenyének nyertese, illetve az Ultra Trail du Mont Blanc verseny előkelő helyezést elérő sportolója. Egyikük sem vállalkozó, viszont az, amire ők a hétköznapjaikban vállalkoztak, egyáltalán nem mindennapi.

Egyszóval: azokat szeretnék reflektorfényhez juttatni, így pedig azoknak az értékrendjét terjeszteni széles körben, akik a jelen gazdasági valóság feltételei között is képesek korrekt módon eredményeket elérni. Nem hamisított, elnagyolt eredményeket, hanem kemény, évtizedes munkának köszönhetőeket.

Hogy is van a sztori az erdőről?

A konferenciasorozatra kizárólag online felületen lehet jelentkezni. A www.csakalenyeg.ro honlapon megtalálható valamennyi további információ és a részletes program is.  A részvételi díj: 130 lej (azonban ha valakit az anyagiak állítanának meg a részvételben, bizalommal írjon ránk, mert valamit kitalálunk).

 És egyáltalán nem mellékesen: a konferencián való részvétel regisztrációs díjából 2 eurót 2 négyzetméternyi erdő tervezésére, ültetésére, gondozására és tényleges felnevelésére szánunk. Ugyanakkor, hadd áruljuk el: folyamatban van a „vállalkozók erdeje” projektünk is. Részletek a mellékelt linken találhatók: https://fundaforest.eu/hu/projects/project_details/the-smes-forest

Természetesen, a projektet a konferenciától függetlenül is támogathatod. Büszkék leszünk rád!

Persze, tartogatunk még egy másik nagy meglepetést is a résztvevők számára, de ezt csupán a konferencia után tudhatják meg…

A hogyantovábbról

Az előadók leegyeztetése során kiderült, hogy a koncepciónk olyannyira működőképesnek mutatkozik, hogy egy következő sorozatot is szerveznünk kell.  A tavaszi körben már mindenféle helyi partnerrel is együtt akarunk, szeretnénk dolgozni, hiszen rengeteg olyan szervezet és kezdeményezés van, amely támogatást, segítséget érdemel. Mi ehhez minden rendelkezésünkre álló eszközzel hozzájárulunk!

Székelyföldkonferencia
Ha tetszett a cikk, lájkold a Pénzcsinálókat!

lokális