2020. aug. 6. csütörtökBerta
EUR = 4.8336 RON
USD = 4.0757 RON
HUF = 1.4013 RON
GDP-növekedés = 2,4%
Átlagbér = 3189 lej (nettó)
Munkanélküliség = 5,2%
BET = 8,568.90(0.11%)
Infláció = 2,68%
Alapkamat = 1,50%

A romániai taxisok még tüntetnek, a nyugatiak belátták, hogy semmi értelme

Ambrus István utolsó frissítés: 16:58 GMT +2, 2017. április 28.

Az internetes személyszállítási szolgáltatások jogi szabályozása hosszú távú folyamat, a taxisok legjobb esetben is csak időt nyernek.


A Bukarestben szervezett taxis tüntetést követően egy nappal az Európai Parlament egyes tagjai a nyugati személyszállításban érdekelt vállalkozókkal közösen bejelentették, hogy létrehoztak egy új szervezetet, amelynek az a célja, hogy versenyképesebbé tegye a fuvarozókat az Uberrel szemben.

"Az EU is a létező törvényekhez kötné a személyszállítást, elsősorban a személyszállítási szolgáltatásokat nyújtó online platformok működését. Az olyan közösségi platformok, mint az Uber, szociális dömpinget teremtenek a mi költségeinken" - mondta Loreno Bittarelli, a Taxisok Európai Szövetségének (TEA) alelnöke. Bitarelli azt is elmondta, a taxis szervezetet kiterjesztenék az Unió összes tagállamára.

Abban a nyugati taxis szervezetek vezetői is egyetértenek, hogy a konkurencia és a piaci verseny hasznos, növeli a szolgáltatások minőségét, azonban úgy gondolják, hogy az internetes felületeken lévő platformok nem legálisan tesznek szert előnyre. Továbbá abban gondolkodnak, hogy elektromos autókra cserélnék a mostaniakat. Az újonnan létrehozott szervezet 100 ezer portugál, spanyol és olasz taxist képvisel, de a tervek szerint bővítenék a létszámot, kiterjesztve a szövetséget mind a 27 uniós tagállamra.

A célkitűzés változatlan, azt szeretnék elérni uniós szinten, hogy az online szolgáltatók az internetes platformjaikat az EU piacait szabályozó törvények szerint működtessék. Ennek mentén a nyereség utáni adózást, a munkajogi vonatkozások betartását és az európai normáknak megfelelő ügyfélkezelést hangoztatják. Románia esetében az utóbbival bőven van gond, elviekben ez okot ad arra, hogy az ügyfelek ne a taxis szolgáltatásokat vegyék igénybe, hanem az Ubert.

A TEA további lépésként létrehozna egy olyan online platformot, amely a követeléseiknek megfelelően a törvényes előírások szerint működik, de ez az Uberrel való versenyben kevésbé segít. Nyugaton is, akárcsak Romániában, az a probléma, hogy a taxisok követelései jogi értelemben nem ültethetők gyakorlatba.

Két napja a bukaresti tüntetésen 400 taxis, 90 kisbusz és 500 személy vonult a kormány épülete elé. A szállítók azt szeretnék elérni, amit a nyugati kollégáik is: a kormány helyezze törvényen kívül az összes olyan online platformot, amely a törvény által előírt kötelező engedélyek nélküli személyszállítást tesz lehetővé. Részben sikerrel jártak, a kormány ígérete szerint a kalóztevékenység visszaszorítása 30 napon belül megvalósul.

 

Az Európai Bizottság múlt év januárjában közzétett egy jelentést, amelyben a hagyományos törvényi keretek között működő, valamint a közösségi gazdaság alapelveit különválasztotta. Ebben az EB azt részletezi, hogy mennyire bonyolult a megosztáson alapuló közösségi gazdaság működése, amely jelentős profitot is termel. A dokumentum szerint az európai megosztáson alapuló gazdaság mérete 160 és 500 milliárd euró közöttire tehető, 2015 óta pedig egyre gyorsabban növekedik.

A jelentés aszerint sorolja be az érintett platformokat, hogy azok kínálnak-e konkrét szolgáltatásokat, vagy csak olyan felületként működnek, amelyek lehetővé teszik az emberek számára, vagy szolgáltatás céljából ők maguk a saját javaikat megosszák másokkal. Az is kritériumnak tekinthető, hogy a platformon szereplő szolgáltatások árait a felületet működtető cég szabja meg, vagy a felhasználók, illetve hogy a felületet működtetők szerződéses viszonyban állnak-e azokkal a személyekkel, akik a szolgáltatást végzik. De azt is figyelembe kell venni a platformok jogi szabályozása során, hogy a szolgáltatást végző személyek tulajdonát képezi-e maga a felület. Ezeknek a kérdéseknek a tisztázása és legális működésükhöz szükséges törvényes keret megalkotása hosszú jogi vitákat követően oldódhat meg. Ezeket a kérdéseket a jogalkotás során Romániának is meg kell válaszolnia. Magukat a felhasználókat pedig elsősorban a szolgáltatás minősége érdekli, ennek alapján a romániai taxisoknak bőven vannak elmaradásaik, az Uber ellen pedig ideig-óráig nyerhetnek csak csatát.

Uberközösség
Ha tetszett a cikk, lájkold a Pénzcsinálókat!

lokális