2021. november 27. szombatVirgil
EUR = 4.9491 RON
USD = 4.3869 RON
HUF = 1.3444 RON
GDP-növekedés = 13,0%
Átlagbér = 3545 lej (nettó)
Munkanélküliség = 5%
BET = 12,177.22(-3.41%)
Infláció = 7,9%
Alapkamat = 1,75%

Musk hajlandó adni 6 milliárd dollárt az ENSZ-nek, ha pontosan leírják, hogyan oldanák meg vele az éhezést a világban

 utolsó frissítés: 14:11 GMT +2, 2021. november 01.

Elon Musk, a világ leggazdagabb embere azt írta Twitteren, hogy kész adni 6 milliárd dollárt az ENSZ Világélelmezési Programjának, ha a szervezet munkatársai pontosan leírják neki, hogy az összegből miként oldanák meg a globális éhezés problémáját.

Musk tweetjének az az előzménye, hogy David Beasley, az ENSZ Világélelmezési Programjának vezetője múlt héten arra hívta fel a figyelmet, hogy a világ leggazdagabb embereinek tenni kellene a globális éhezés ellen. Külön megnevezte a bolygó leggazdagabb embereit is, Jeff Bezost és Elon Muskot, akiknek a vagyonának csak nagyon kis része, 6 milliárd dollár szerinte 42 millió embert tudna megmenteni a haláltól.

A Tesla alapítója Beasley nyilatkozatára azzal reagált, hogy kész eladni 6 milliárd dollár értékű Tesla-részvényt, a pénzt pedig hajlandó odaadni a Világélelmezési Programnak, de ennek az a feltétele, hogy pontosan írják le neki, miként oldanák meg problémát. Azt is hozzáteszi egy későbbi tweetben, hogy elvárja a teljes átláthatóságot, hogy a nyilvánosság pontosan lássa, miként költik el a pénzt.

Elon Musk Twitter üzeneteit nem mindig egyszerű értelmezni, nagy valószínűséggel a mostanit inkább kissé ironikusnak szánta. A bejegyzése ugyanis egy kutató tweetjére válaszul született, aki azt a kérdést feszegette, hogy az ENSZ Világélelmezési Programja is több mint 8 milliárd dollárból gazdálkodik, mégsem lehet azt mondani, hogy túl nagy előrelépést értek volna el ezen a területen.

Musknak egyébként nagyon jól alakult eddig ez az év, múlt héten a Tesla piaci értéke meghaladta az ezer milliárd dollárt. Az elektromos autókat gyártó vállaalt részvényárfolyamának emelkedése azt eredményezte, hogy Musk vagyona már 311 milliárd dollár. (bloomberg)

TeslaENSZ
Ha tetszett a cikk, lájkold a Pénzcsinálókat!

globális