2022. január 19. szerdaSára, Márió
EUR = 4.9447 RON
USD = 4.3575 RON
HUF = 1.3868 RON
GDP-növekedés = 13,0%
Átlagbér = 3545 lej (nettó)
Munkanélküliség = 5,2%
BET = 13,128.23(-1.18%)
Infláció = 8,19%
Alapkamat = 2,00%

ANCOM: az előfizetők felbonthatják a szerződést, ha a szolgáltató egyoldalúan módosítja a szerződési feltételeket

 utolsó frissítés: 19:45 GMT +2, 2021. október 26.

Az előfizetők kártérítés fizetése nélkül felmondhatják szerződésüket, ha a telefon-, internet- és kábeltévé-szolgáltató egyoldalúan módosítja a szerződési feltételeket – hívja fel a figyelmet az országos távközlési hatóság (ANCOM).


A szakhatóság keddi közleményében emlékeztett arra, hogy a szerződés módosítását mind a felhasználó, mind a szolgáltató kezdeményezheti.


A felhasználó a szolgáltatóval folytatott közvetlen tárgyalás útján kérheti a díjszabás vagy a szerződésben előírt egyéb feltétel módosítását.


Ha a szolgáltató egyoldalúan módosítani kívánja a szerződés feltételeit (a szolgáltatások kínálatát, a díjszabást, az árképzési módszereket stb.), akkor köteles tájékoztatni erről előfizetőit a változtatások alkalmazása előtt legalább 30 nappal. Ha az előfizető nem ért egyet a módosításokkal, e 30 napon belül kártérítés fizetése nélkül felmondhatja a szerződést.


A szolgáltatónak az egyoldalú szerződésmódosításról e-mailben, SMS-ben, levélben, az online felhasználói fiókján keresztül vagy faxon kell értesítenie az ügyfeleit. Ha előzetes tájékoztatás hiányában történik meg a szerződésmódosítás, illetve ha a szolgáltató nem tájékoztatja a felhasználót a szerződés felmondásának lehetőségéről, jelenteni kell az esetet az ANCOM-nál - hívja fel a figyelmet a hatóság. (Agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Pénzcsinálókat!

lokális