2021. december 5. vasárnapVilma
EUR = 4.9487 RON
USD = 4.3767 RON
HUF = 1.3605 RON
GDP-növekedés = 13,0%
Átlagbér = 3545 lej (nettó)
Munkanélküliség = 5%
BET = 12,379.50(1.41%)
Infláció = 7,9%
Alapkamat = 1,75%

Országszerte Csíkszeredában a legolcsóbb az élet

 utolsó frissítés: 16:51 GMT +2, 2021. október 25.

Az alapélelmiszerárak, az átlagbérek és a bérleti díjak súlyozása alapján rangsorolta a romániai városokat a Hotnews . Az elemzés szerint az országban Bukarest, Kolozsvár és Brassó számítanak a legdrágább városoknak, a lista végén Csíkszereda, Alexandria és Beszterce áll.

A cikk szerzői megjegyzik, hogy az elemzésnél az alapélelmiszerárak, a bérek, valamint a vásárlói kosár "nehézségét" a statisztikai intézet 2021 augusztusára vonatkozó adatai alapján állapították meg, míg a bérleti díjakról szóló adatokat az Imobiliare.ro és más, helyi ingatlanközvetítő cégek adatai szerint határozták meg. 

A városok sorrendje. Forrás: Hotnews. 

Ami az alapélelmiszereket illeti, külön kategóriák szerint szemlézték a városokat. A burgonya például a vizsgált időszakban Târgoviște, Ploiești és Brăila piacain volt a legolcsóbb az egész országban (átlag kevesebb mint 1,5 lej/kg). Itt érdekesség, hogy az aradi lakosok szinte háromszoros árban vásárolták a krumplit, mint az imént említett települések lakói.

A paradicsom Sloboziában, Brăilában és Buzăuban volt a legolcsóbb (átlagosan 3 lej/kg), a tejért pedig Piatra-Neamțon, Kézdivásárhelyen és Resicabányán fizettek a legkevesebbet. Ami a tojást illeti, Buzău, Marosvásárhely és a Slobozia lakói vásárolták az országban a legjobb árban augusztusban.

A városok sorrendjének alakulásában azonban a legnagyobb mértékben a bérleti díjak aránya számított, ebben a szegmensben bizonyult tehát Csíkszereda a legolcsóbbnak. (hotnews)

Csíkszeredaingatlanburgonya
Ha tetszett a cikk, lájkold a Pénzcsinálókat!

lokális