2021. december 5. vasárnapVilma
EUR = 4.9487 RON
USD = 4.3767 RON
HUF = 1.3605 RON
GDP-növekedés = 13,0%
Átlagbér = 3545 lej (nettó)
Munkanélküliség = 5%
BET = 12,379.50(1.41%)
Infláció = 7,9%
Alapkamat = 1,75%

Elhozták az első két helyet a BBTE közgazdász diákjai a pécsi menedzsment versenyről

 utolsó frissítés: 13:46 GMT +2, 2021. október 22.

A kolozsvári BBTE magyar tagozatos közgazdász diákcsapatainak győzelmével és második helyével zárult a jelenléti formában megszervezett I. Pécsi Menedzsment Esettanulmányi Verseny, amely helyezések a Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Kar magyar tagozatának 21 éves történelmében már a 100. nemzetközi esettanulmány versenyen elért dobogós helyezést jelenti.

Az I. Pécsi Menedzsment Esettanulmányi Versenyre 2021. október 16-18. között került sor a Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Karán. A verseny témáját egy ingatlankezelő vállalat szolgáltatta. A Kárpát-medence szintjén rendezett online selejtezőt sikeresen teljesítő tizenkét csapatnak 30 óra állt rendelkezésre megoldani a vállalat gazdasági problémáját. A vállalat egy adatközpontot akart létesíteni Magyarországon, és a csapattagok környezetvédelmi, technológiai, pénzügyi és menedzsment problémákra kellett választ adjanak megoldásukkal.

A kolozsvári Babeș–Bolyai Tudományegyetem Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Magyar Intézetét három csapat képviselte, mindhárman megszerezve az online selejtezőn a top 12-be való továbbjutás jogát:

1. A Codex csapat: Bereczki Lilla-Katinka (Marketing, III. év), Kovács Dorottya (Menedzsment, III. év), Pelger Ivett-Petra (Vállalkozásmenedzsment mesteri, I. év) és Szép Hunor (Vállalati pénzügyi menedzsment mesteri, I. év).

2. A Cryptex csapat: Apetroae Lucas-Matteo (Gazdasági informatika, III. év), Ábrahám Andrea Tekla (Gazdasági informatika, III. év), Kovács Alpár-Botond (Menedzsment, III. év) és Martonos Magor-Tamás (Gazdasági informatika, III. év).

3. A Stonks csapat: Réti Dávid-Árpád (Menedzsment, III. év), Székely Csaba (Menedzsment, III. év), Tófalvi Nóra (Menedzsment, III. év) és Veres Andor (Menedzsment, III. év).

Két kolozsvári csapat az elődöntős csoportok megnyerésével jutott a verseny döntőjébe, ahol az első helyezést a Codex, míg a második helyezést a Cryptex csapat szerezte meg.
A kolozsvári csapatok felkészítő tanárai dr. Györfy Lehel, dr. Szász Levente és dr. Rácz Béla-Gergely voltak.

A verseny dobogósai:

  1. díj: Babeș-Bolyai Tudományegyetem, Kolozsvár
  2. díj: Babeș-Bolyai Tudományegyetem, Kolozsvár
  3. díj: Pécsi Tudományegyetem, Pécs

(közlemény)

BBTEversenyMagyarország
Ha tetszett a cikk, lájkold a Pénzcsinálókat!

lokális