2021. október 20. szerdaVendel
EUR = 4.9490 RON
USD = 4.2444 RON
HUF = 1.3745 RON
GDP-növekedés = 13,0%
Átlagbér = 3545 lej (nettó)
Munkanélküliség = 5,2%
BET = 12,707.68(0.31%)
Infláció = 5,25%
Alapkamat = 1,50%

Nagyszalontán és Kovásznán is megépülhetnek az élményfürdők

 utolsó frissítés: 17:25 GMT +2, 2021. október 14.

Új élményfürdő épül Nagyszalontán, a fejlesztési minisztérium 118,05 millió lej finanszírozást biztosít a beruházásra – jelentette be Cseke Attila fejlesztési miniszter azt követően, hogy a kormány csütörtöki ülésén a Toldi Aquapark beruházás jóváhagyása mellett döntött.

Cseke Attila elmondta: egy új, több mint tízezer négyzetméteres épületet húznak fel, egy új sportkomplexumot, amelynek díszítőelemeit Arany János Toldija ihlette.

„Nagyszalontának értékes kincse a termálvíz, ezt aknázza ki a beruházás. A sportkomplexumban a család minden tagja megtalálja a helyét, a kicsik számára csúszdás fürdőzési helyet építünk, a felnőttek termálfürdőben, sókamarában kapcsolódhatnak ki és ápolhatják az egészségüket ” –nyilatkozat a fejlesztési miniszter.

 A 300 férőhelyes termálfürdőben SPA övezetet alakítanak ki pezsgőfürdővel, masszás szobákat és egy sókamarát. Az élményfürdőben több fedett és fedetlen medence lesz a gyermekek számára csúszdás fürdővel. A fürdő főépületét úgy tervezték, hogy a külső részén stilizált nádast alakítanak ki, utalva Toldi és a farkasok küzdelmének helyszínére, illetve a Nagyszalonta környékén fekvő egykori mocsaras nádasra. Az épületben ugyanakkor étterem és öltözők lesznek, az épület mellett pedig elegendő parkolóhely.

Ugyanakkor Kovászna városában is épül mofettás gyógyfürdő és élményfürdő, a fejlesztési minisztérium ezesetben 64 millió lejt szán a beruházásra.

Az élményfürdő a természetes ásványvizet használja fel, és a helyre jellegzetes, egyedi talajkincset a mofetták kialakítására – emelte ki a miniszter a kovásznai beruházás kapcsán.

A helyieket és turistákat egyaránt vonzó új élményfürdőben kinti és fedett medencéket alakítanak ki, vizi-csúszda rendszerrel. A gyermekek számára játszótereket építenek, a felnőtteknek napozóágyakat, függőágyakat rendeznek be a medencék szélén.

„Az élményfürdő megépítésével a helyiek merész álma teljesül. A gyógyfürdőben a család minden tagja számára lesz alkalmas hely a szabadidő kellemes eltöltésére, a feltöltődésre” – mondta a miniszter.

A fürdőkomplexumban sportolásra alkalmas pályák lesznek, öltözők, zuhanyzók, parkolók.

A kormányhatározat értelmében mindkét komplexum esetében elindíthatják a közbeszerzési folyamatokat, azt követően pedig az építkezést is. (közlemény)

termálüdülőközpontKovászna megye
Ha tetszett a cikk, lájkold a Pénzcsinálókat!

lokális