2021. október 19. keddNándor
EUR = 4.9481 RON
USD = 4.2724 RON
HUF = 1.3714 RON
GDP-növekedés = 13,0%
Átlagbér = 3545 lej (nettó)
Munkanélküliség = 5,2%
BET = 12,669.78(-0.32%)
Infláció = 5,25%
Alapkamat = 1,50%

Pro Infrastruktúra Egyesület: a Marosvásárhely-Nyárádtő autópályaszakasz mondhatni sikersztorinak számít (Videó)

 utolsó frissítés: 14:19 GMT +2, 2021. október 07.

Egészen látványos felvétel készült a Marosvásárhely déli részéből induló, 4,5 kilométer hosszú pályaszakaszról, melyet a Pro Infrastruktúra Egyesület osztott meg a Facebook-oldalán.

A felvételekből kivehető, hogy a pályaszakasz aszfaltrétegét véglegesítették, lényegében csak az utómunkálatok - festés, jelzések, választófalak kihelyezése van még hátra. Az egyesület tagjai azt írják, hogy az osztrák kivitelező még idén decemberben átadhatja a kész szakaszt a forgalomnak.

"Bár egy kicsi, csonk rész készült el, ami csak a helyi közlekedési problémákat oldja meg, ez az útszakasz mégis fontos jelentőséggel bír: gyakorlatilag másfél év alatt sikerült elkészíteni" - írják bejegyzésükben.

"Abban az országban élünk, ahol egy autópálya megépítéséhez 7 év szükséges (lásd, az A10-es pálya egy része Szászsebes és Torda között), vagy ahol háromszor is felbontják a kivitelezési szerződést (A3: Bisztraterebes-Bihar között)".

Mint kifejtik, ennek okán ez a kis szakasz viszonylag egy sikertörténetnek számít, tekintettel a Bechtel-korszak utáni késleltetésekre.

Az egyesület bejegyzésében felhívja a figyelmet, hogy azért sikerült ilyen "hatékonyan" felépíteni a szóban forgó szakaszt, mert az építkezés előtt minden szükséges jóváhagyást megszereztek az illetékesek, a teljes útszakaszhoz megvolt minden építkezési engedély, és érdekes módon nem ütköztek semmilyen nevetséges "ismeretlen meglepetésekbe" az útvonal kivitelezése közben.

Ezért felkérik az Országos Útügyi Igazgatóság (CNAIR) tisztviselőit, vonják le a tanulságokat és ugyanígy álljanak hozzá más pályaszakaszok építéséhez is, főleg azoknál, ahol a műszaki felmérés az ő hatáskörük alá tartozik. (hírszerk.)

autópályaMarosvásárhely
Ha tetszett a cikk, lájkold a Pénzcsinálókat!

lokális