2021. október 20. szerdaVendel
EUR = 4.9490 RON
USD = 4.2444 RON
HUF = 1.3745 RON
GDP-növekedés = 13,0%
Átlagbér = 3545 lej (nettó)
Munkanélküliség = 5,2%
BET = 12,707.68(0.31%)
Infláció = 5,25%
Alapkamat = 1,50%

Zuckerberg közel 7 milliárd dollárt bukott a Facebook leállásán

 utolsó frissítés: 15:55 GMT +2, 2021. október 05.

Helyi idő szerint hétfő délután fél 7 körül mintegy hat órára leállt a Facebook, az Instagram, és világszerte elérhetetlenné váltak az olyan platformok, amelyeket az elmúlt években az óriáscég bekebelezett.

Ez a pár órás kiesés közel 7 milliárd dollárjába került a Facebook alapítójának, ugyanis a rendszer leállásának hírére a Facebook részvényeinek értéke rövid idő alatt 5 százalékot zuhant. Zuckerberg pár óra leforgása alatt így az 5. helyre, Bill Gates mögé esett vissza a világ leggazdagabbjainak listáján.

Az óriáscég esetében ez már a sokadik ingadozás a részvénypiacon, még a leállás előtt épp esésben voltak az indexei, ugyanis nem sokkal korábban egy volt alkalmazott sokkoló híreket szivárogtatott ki a cégről a Wall Street Journalnek. Frances Haugen nyilatkozata alapján a Facebook igenis tisztában volt vele, hogy nem léptek fel hatékonyan az álhírek, az összeesküvés-elméletek vagy a gyűlöletbeszéd terjedése ellen, vagy, hogy hozzájárultak a választások manipulálásához, bizonyos népcsoportok elleni erőszakos üldözést tettek lehetővé, illetve az Instagram révén még rosszabb helyzetbe hozták a testképzavarral küzdő kamaszokat.

A Facebook tehát már így is 15 százalékos részvényár-csökkenésnél tartott, a hétfői leállás pedig még tovább húzta őket a mélybe.

A hírek szerint egyébként bizonyos konfigurációs változtatást alkalmaztak a belső rendszereken, ez okozta a nagy leállást. (444.hu, bloomberg)

Nyitókép: Mark Zuckerberg Facebook-oldala

Facebookrészvény
Ha tetszett a cikk, lájkold a Pénzcsinálókat!

globális