2021. október 20. szerdaVendel
EUR = 4.9490 RON
USD = 4.2444 RON
HUF = 1.3745 RON
GDP-növekedés = 13,0%
Átlagbér = 3545 lej (nettó)
Munkanélküliség = 5,2%
BET = 12,707.68(0.31%)
Infláció = 5,25%
Alapkamat = 1,50%

Az energiaügyi miniszter szerint a szén-dioxid-mentesítés nem fog működni atomenergia nélkül

 utolsó frissítés: 11:49 GMT +2, 2021. szeptember 24.

Az energia biztonságot jelent, és a szén-dioxid-mentesítési folyamat nem valósítható meg atomenergia nélkül - jelentette ki Virgil Popescu energiaügyi miniszter a Transzatlanti Partnerség az Energiaügyi és Éghajlat-politikai Együttműködésért (P-TECC) miniszteri találkozóján Varsóban, Lengyelországban.

"Közöltem, hogy az energia biztonságot jelent, és a szén-dioxid-mentesítési folyamat nem lehetséges atomenergia nélkül. Ugyanakkor az amerikai partnereinkkel folytatott találkozón a Románia és az Egyesült Államok közötti stratégiai partnerség 10. évfordulója kapcsán tárgyaltunk az energetikai együttműködésről, valamint a Románia és az Egyesült Államok közötti, a cernavodai atomenergetikai projektekkel kapcsolatos együttműködési megállapodásról. Türelmetlenül várom, hogy amerikai partnereinkkel együtt dolgozhassunk az energia- és klímabiztonságunk előmozdítása, a nukleáris együttműködési projektek kidolgozása és a romániai ritkaföldfémipar fejlesztése érdekében" - nyilatkozta a miniszter.

Virgil Popescu csütörtökön Varsóban a Transzatlanti Partnerség az Energia- és Éghajlatügyi Együttműködésért (P-TECC) miniszteri találkozón vett részt.

A Jennifer Granholm amerikai energiaügyi miniszter és Michal Kurtyka lengyel éghajlat- és környezetvédelmi miniszter védnöksége alatt tartott eseményen az Európai Bizottság és a P-TECC résztvevő államainak magas rangú tisztségviselői vettek részt.

A találkozó alkalmával a román energiaügyi miniszter találkozott Jennifer Granholmmal és Piotr Naimskival, Lengyelország stratégiai energetikai infrastruktúráért felelős képviselőjével, Zorana Mihajlovic szerb miniszterelnök-helyettessel, bánya- és energiaügyi miniszterrel, valamint German Galuscsenko ukrán energiaügyi miniszterrel is. (Agerpres)

atomenergiakörnyezetvédelem
Ha tetszett a cikk, lájkold a Pénzcsinálókat!

globális