2021. október 28. csütörtökSimon, Szimonetta
EUR = 4.9486 RON
USD = 4.2693 RON
HUF = 1.3549 RON
GDP-növekedés = 13,0%
Átlagbér = 3545 lej (nettó)
Munkanélküliség = 5,2%
BET = 12,748.97(0.11%)
Infláció = 5,25%
Alapkamat = 1,50%

A Dacia még ezen a héten bemutatja új, hétszemélyes autóját

 utolsó frissítés: 14:39 GMT +2, 2021. augusztus 30.

A Dacia még ezen a héten bemutatja új, hétszemélyes autóját. A román gyártó Facebook oldalán közzétett kisfilmből még az is kiderül, hogy az új járművet Dacia Joggernek fogják hívni.

 

A közzétett videó alapján a leleplezésre szeptember 3-án kerül sor.

A videóban megjelenő képrészletekből kiindulva az autós szaksajtó arra számít, hogy a télen bemutatott, Bigsternek elnevezett tanulmányautó alapjaira épül az új modell, amelyről a gyártó egyelőre alig árult el részleteket. Januárban az alábbi fotókat tették közzé a Bigsterről:

 

A hírrel kapcsolatban a Reuters megjegyzi, az új családi autó piacra dobása beilleszkedik Luca De Meo, a Renault új vezérigazgatójának stratégiájába, amely szerint a vállalat a továbbiakban csak a nyereséges modellekre fog összpontosítani. A Renault csoport vezetője költségcsökkentésekkel és elbocsátásokkal is próbálja stabilizálni a cég helyzetét.

A Renault csoport bővíteni akarja az alsó-középkategóriájú modelljeinek kínálatát Európában, ahol a Volkswagen Golffal kell versenyeznie, és csökkenteni szeretné a függőségét az alacsony profitot hozó, kisebb modellektől.

A francia vállalatnak az első félévben 18,7 százalékkal nőttek az eladásai. A Dacia-modellek értékesítése 24,5 százalékkal emelkedett az új Sanderónak köszönhetően, amelyik a legkeresettebb autó volt az év első hat hónapjában. (reuters, agerpres, hírszerk.)

dacia
Ha tetszett a cikk, lájkold a Pénzcsinálókat!

lokális