2021. október 25. hétfõBlanka, Bianka
EUR = 4.9467 RON
USD = 4.2501 RON
HUF = 1.3601 RON
GDP-növekedés = 13,0%
Átlagbér = 3545 lej (nettó)
Munkanélküliség = 5,2%
BET = 12,812.97(0.48%)
Infláció = 5,25%
Alapkamat = 1,50%

Ellenőrzéseket ígér az energiaügyi miniszter a fogyasztókat megtévesztő földgáz-szolgáltatóknál

 utolsó frissítés: 22:25 GMT +2, 2021. augusztus 28.

Ellenőrzéseket végez az Országos Energiaár-szabályozási Hatóság (ANRE) és az Országos Fogyasztóvédelmi Hatóság (ANPC) azoknál a földgáz-szolgáltatóknál, amelyek korábban egy éves szerződést kötöttek a fogyasztókkal egy rögzített árról, és most a tarifák növeléséről értesítik őket - jelentette be szombaton Virgil Popescu energiaügyi miniszter - írja az Agerpres.

A tárcavezető elmondta, több szolgáltató szerződésben vállalta, hogy egy évig nem módosítja a földgáz árát. Szerinte az ügyfelek megtévesztésével gyanúsítható az a cég, amelyik a szerződés lejárta előtt közli a fogyasztókkal, hogy az ár módosítására készül, és ez esetben az ANPC és az ANRE is eljárhat ellenük.

'Az ANRE az üzleti forgalmuk 5 százalékának megfelelő pénzösszegre bírságolhatja az ügyfeleket megtévesztő szolgáltatókat. Megengedhetetlen az egy évre rögzített árat menet közben tetszés szerint módosítani' - nyilatkozta Virgil Popescu a Realitatea.net-nek.

A miniszter ugyanakkor emlékeztetett arra, hogy a kormány gázszámla-támogatást készül nyújtani azoknak a fogyasztóknak, akiknek a jövedelme nem éri el az országos átlagot. Ezt az intézkedést a sérülékeny fogyasztók védelméről szóló törvénybe foglalják, amelyet Virgil Popescu ígérete szerint már az őszi ülésszak elején elfogad a parlament. (agerpres)

Nyitókép: KWON JUNHO on Unsplash

Ha tetszett a cikk, lájkold a Pénzcsinálókat!

lokális