2021. október 28. csütörtökSimon, Szimonetta
EUR = 4.9486 RON
USD = 4.2693 RON
HUF = 1.3549 RON
GDP-növekedés = 13,0%
Átlagbér = 3545 lej (nettó)
Munkanélküliség = 5,2%
BET = 12,748.97(0.11%)
Infláció = 5,25%
Alapkamat = 1,50%

Termelőcsarnokot és akár 60 új munkahelyet hozna létre a Caola Csíkszeredában

 utolsó frissítés: 13:49 GMT +2, 2021. augusztus 27.

Együttműködési szándéknyilatkozatot írt alá Csíkszereda Polgármesteri Hivatala, a magyarországi Caola Kozmetikai és Háztartási Vegyipari Zrt. és a Sapientia EMTE Csíkszereda Kara. A második legrégebbi magyar tulajdonú vállalkozás termelőcsarnokot hozna létre Csíkszeredában zöldmezős beruházásként.

"Csíkszereda Önkormányzata úttörő lépésre szánta el magát, olyan szerepet vállalt a gazdaságfejlesztés terén, mint még soha" – vezette fel a bejelentést sajtótájékoztatón Korodi Attila polgármester, rámutatva arra, hogy az idén létrehozott városházi gazdaságfejlesztési szakiroda a szerepének megfelelően befektetőt vonzott Csíkszeredába.

A kozmetikai, egészségügyi, szépségápolási termékeket gyártó és forgalmazó Caola Zrt.-t dr. Bándi Imre tulajdonos-vezérigazgató mellett Papcsák Ferenc ügyvéd és dr. Hannya Nimer vezérigazgatói tanácsadó képviselte. Dr. Bándi Imre vezérigazgató kifejtette: a Caola a második legrégebbi magyar tulajdonban levő vállalat. 1831-ben hozták létre, majd a privatizációt követően hanyatlásnak indult, és magyar kormánytámogatással tavaly sikerült ismét fejlődési pályára állítani. A magyarországi Martonvásáron épül jelenleg telephelye, a második termelőcsarnokot pedig Csíkszeredában képzelik el. Mint elmondta, első lépésben 4000 m2-es csarnokban gondolkodnak, amely 50-60 munkahelyet biztosít, a kereslet alapján pedig bővíthető a termelőegység.

A Sapientia EMTE Csíkszeredai Karának dékánja, dr. Lázár Ede arról biztosította a feleket, hogy az egyetem mindent megtesz a szükséges humánerőforrás biztosításáért, nyitott arra, hogy a tananyagát az új kereslethez igazítsa.

Az önkormányzat közleménye szerint a gyár telephelyére vonatkozóan több javaslat közül választ a Caola, Csíkszereda Polgármesteri Hivatala pedig minden segítséget megad, amit önkormányzatként megadhat. Korodi Attila hangsúlyozta: ha egy tőkeerős új gyár létesül Csíkszeredában, az a beszállító ágazatokban is nagy előrelépést jelent a helyi vállalkozásoknak. (közlemény)

Csíkszereda
Ha tetszett a cikk, lájkold a Pénzcsinálókat!

lokális