2021. június 18. péntekArnold, Levente
EUR = 4.9242 RON
USD = 4.1226 RON
HUF = 1.3918 RON
GDP-növekedés = -3,9% (2020)
Átlagbér = 3620 lej (nettó)
Munkanélküliség = 5,6%
BET = 11,657.26(0.52%)
Infláció = 2,99%
Alapkamat = 1,25%

Hamarosan telefonos alkalmazással is lehet jegyet venni a CFR járataira

 utolsó frissítés: 14:11 GMT +2, 2021. június 11.

Az állami vasúttársaság személyszállítási részlege bejelentette, hogy június 24-én elindítja saját mobiltelefonos alkalmazását, amellyel jegyet lehet váltani a CFR Călători járataira. A nyári szezon kezdetére időzített újításról a vállalat vezérigazgatója azt mondta, hogy azt jelzi, a társaság "fél lábbal ott van a modern korban", az újításnak köszönhetően az utasoknak ezentúl az online jegyvásárlás mellett mobiletelefonnal is lehetőségük lesz jegyet venni.

Ovidiu Vizante a bejelentést egyébként annak apropóján tette, hogy pénteken elindult az úgynevezett Napvonat-program első szakasza, amely révén az ország egész területéről 40 járat közlekedik majd a román tengerpart és a Duna-delta irányába, és vissza.

Vizante arról is beszélt, hogy az állami vasúttársaság mellett több vasúti személyszállítást végző vállalat is kérte a szállítási minisztériumtól a jegyek árának emelkedését. A vállalatvezető szerint utoljára 2013-ban volt emelés, azóta pedig jelentősen nőttek az árak. "Nem a CFR Călători illetékes a jegyek árának emelkedéséről szóló döntés meghozatalában. Mi csak ennek a lehetőségére mutattunk rá, és azzal érveltünk, hogy csak az elmúlt három évben 16% volt az infláció (szerk. megj.: ez nem egészen pontos, túlzó kijelentés)" - mondta Vizante, hozzátéve, hogy a döntést a miniszternek kell meghoznia az ügyben. (wall-street.ro)

cfr
Ha tetszett a cikk, lájkold a Pénzcsinálókat!

lokális