2021. június 18. péntekArnold, Levente
EUR = 4.9242 RON
USD = 4.1226 RON
HUF = 1.3918 RON
GDP-növekedés = -3,9% (2020)
Átlagbér = 3620 lej (nettó)
Munkanélküliség = 5,6%
BET = 11,657.26(0.52%)
Infláció = 2,99%
Alapkamat = 1,25%

Az EB is megszólalt a helyreállítási tervről: teljesen normális folyamat zajlik, minden kérdést tisztázni akarunk

 utolsó frissítés: 15:09 GMT +2, 2021. június 11.

Az Európai Bizottság nem kommentál sajtóértesüléseket, de valóban elkezdte Románia helyreállítási tervének részletes értékelését, ami teljesen normális folyamat - jelentette ki az Európai Bizottság szóvivője a Digi24 megkeresésére azt követően, hogy a sajtóba kiszivárgott dokumentumok szerint a brüsszeli szakértők számos pontosítást és újabb részleteket kértek a kormánytól, emellett esetleges hibákra is felhívták a figyelmet.

"Általában nem kommentálunk sajtóinformációkat. A Bizottság megkapta Románia Helyreállítási és Rezílienciaépítési Tervét (PNRR), és megkezdte annak részletes elemzését. Ez a folyamat jelenleg is zajlik, tehát a terv visszautasításával kapcsolatos információk nem helyesek. A Bizottság folyamatosan kapcsolatban van minden tagállammal, beleértve Romániát is, a helyreállítási és rezílienciaépítési tervek tartalmával kapcsolatban. Ez a folyamat az értékelési eljárás teljesen normális része. A cél az, hogy minden kérdést tisztázzunk a többletinformációk révén" - közölte az Európai Bizottság szóvivője, aki szerint, amíg zajlik az értékelési szakasz, nem fognak sem véleményt formálni, sem előzetes értékelést kiadni.

A szóvivő azt is elmondta, hogy Románia kérte az Európai Bizottságtól az értékelési időszak meghosszabbítását, a kérést a brüsszeli testület el is fogadta. (digi24)

PNRR
Ha tetszett a cikk, lájkold a Pénzcsinálókat!

lokális