2022. január 19. szerdaSára, Márió
EUR = 4.9447 RON
USD = 4.3575 RON
HUF = 1.3868 RON
GDP-növekedés = 13,0%
Átlagbér = 3545 lej (nettó)
Munkanélküliség = 5,2%
BET = 13,128.23(-1.18%)
Infláció = 8,19%
Alapkamat = 2,00%

Ha elérkezik a kolozsvári metró építése, több épületet is kisajátíthatnak a Mócok útján

 utolsó frissítés: 15:11 GMT +2, 2021. május 31.

A metróhálózat előzetes megvalósíthatósági tervezetét készítő cégcsoport megállapította, hogy körülbelül hány darab épületet kell kisajátítania az önkormányzatnak a munkálatok elkezdéséhez – írta meg a Media9 helyi lap. Természetesen hozzá kell tennünk, hogy mindezen megállapítások még csak a kezdeti felmérések eredményei, amelyeket még nagy valószínűséggel módosítani fognak.  

Forrás: Media9

A szakértők szerint csak a Mócok útján kilenc épületet kell lebontani, közülük hét darabot az egyik megálló kialakításához a gyermekkórház közelében, a másik két érintett épület pedig a Mócok útja 5. és 40. szám alatt található ingatlanok lennének.

Amint az alábbi táblázaton is látható, a fentieken kívül még két épületet javasolnak kisajátításra és lebontásra a Kossuth Lajos (December 21. sugárúton), egyet a Szentgyörgyhegyi úton (B-dul Muncii) és még kettőt a Szopori (Teodor Mihali) utcában. Ezeken kívül egy fenesi ház is a metró kárát láthatja, ha elfogadnák a tervezet erre irányuló részét.

Forrás: Media9

A másik nagy probléma, ami a tervezettől lényegében független, hogy a Mărăști-tér után az IRA-hídhoz és a Györgyfalvi negyedhez vezető nyomvonalak mentén hatalmas sótömbökre találtak a szakemberek, körülbelül 12,5 és 25 méter mélység között. Ez pedig tovább bonyolítja a metróépítési folyamatokat, hiszen a só jelenléte számos más geotechnikai problémát vet fel, amelyre külön speciális megoldásokat kell találni. (media9)

Kolozsvár
Ha tetszett a cikk, lájkold a Pénzcsinálókat!

lokális