2021. június 14. hétfõVazul
EUR = 4.9188 RON
USD = 4.0604 RON
HUF = 1.4097 RON
GDP-növekedés = -3,9% (2020)
Átlagbér = 3620 lej (nettó)
Munkanélküliség = 5,6%
BET = 11,559.55(0.34%)
Infláció = 2,99%
Alapkamat = 1,25%

Azt követeli egy francia szakszervezet, hogy helyezzék át Franciaországba egyes Dacia modellek gyártását

 utolsó frissítés: 10:46 GMT +2, 2021. május 21.

A Renault egyik francia szakszervezete petíciót indított, amelyben azt kérik a vállalat vezetőségétől, hogy a Dacia Sandero gyártásának egy részét helyezzék át Franciaországba. Mint azt a szakszervezet írja, érthetetlen, hogy a vállalatcsoport egyik legiskeresebb modelljét, amely egyébként értékesítési szempontból is előkelő helyen áll a francia piacon, más országban gyártják.

Az online aláírásgyűjtést az egyik legerősebb francia szakszervezet, a CGT Renault kezdeményezte, és abban azt is kérik, hogy a Dacia Sandero mellett a Renault Clio autók gyártását is helyezzék vissza Franciaországba a "a termelési mennyiségek kiegyensúlyozása" érdekében, valamint azért, hogy "az összeszerelés minél közelebb történjen a felvevőpiachoz".

A francia szakszervezet a petíciót nyilván a gyár francia munkásainak érdekvédelme miatt indította. Azzal érvelnek, hogy logikátlan Szlovéniában és Törökországban évi 365 ezer Renault Cliót gyártani, amikor ebből évente 123 ezer Franciaországban talál gazdára. Azt is megjegyzik, hogy miközben sorozatban második éve a Dacia Sandero a legnépszerűbb modell a francia piacon, az eladott Dacia Sandero és Dacia Duster modellek harmada kelet-európából származik.

Az Economica.net gazdasági portál a szakszervezet követelésével kapcsolatban megjegyzi, hogy annak a Dacia modellekre vonatkozó részei kissé zavarosak, az is elképzelhető, hogy a CGT Renault képviselői egyszerűen nem tudják, vagy szándékosan figyelmen kívül hagyják, hogy a Dacia Sandero modellek jelentős részét (leszámítva a Dacia Sandero Stepway modelleket) a gyártó marokkói üzeme építi.

Nem véletlen egyébként, hogy a szakszervezet ennyire erős követelésekkel állt elő. A Renault Csoport új vezérigazgatója, Luca de Meo Renaulution nevű stratégiája részeként azt tűzte ki célul, hogy jelentősen csökkenteni fogja az amúgy veszteséges cégcsoport kiadásait. A szakszervezet mostani akciója így nagy valószínűséggel egyszerűen csak a francia munkahelyek védelméről szól. (economica.net)

dacia
Ha tetszett a cikk, lájkold a Pénzcsinálókat!

globális