2021. október 16. szombatGál
EUR = 4.9484 RON
USD = 4.2646 RON
HUF = 1.3760 RON
GDP-növekedés = 13,0%
Átlagbér = 3545 lej (nettó)
Munkanélküliség = 5,2%
BET = 12,711.06(-0.13%)
Infláció = 5,25%
Alapkamat = 1,50%

Tippelj: színész, sportoló vagy énekes a világ legkövetettebb influenszere?

 utolsó frissítés: 13:59 GMT +2, 2021. május 20.

Külön iparág foglalkozik azzal, hogy bizonyos hírességek (és nem csak) milyen befolyással bírjanak a különböző közösségi médiaplatformokon.

A Twitter például nagyon hasznos fórum üzenetek terjesztésére (lásd Elon Musk Twittereinek is milyen hatásai vannak), míg az Instagramon a fizetett hirdetések mennek igazán nagyot a hírességek/influenszerek oldalain.

A közösségi média hatalommal is jár - írják a Visual Capitalist szerkesztői, akik minden nagyobb közösségi platformot összesítve kiszámolták, hogy ki az 50 legkövetettebb személyiség a világon.

A rangsort tehát a 2021 áprilisban mért Twitter, Facebook, Instagram, Tik-Tok, YouTube és Twitch oldalakon talált követők számai alapján állították össze, a világ legnagyobb virtuális rajongótábora pedig Cristiano Ronaldo portugál futballsztárnak van, minden platformot összevetve 517 millió követővel büszkélkedhet, a második helyre az amerikai popsztár Justin Bieber került (455 millió követő), a harmadik helyen pedig Ariana Grande énekesnő áll 429 millió követővel.

A lista így néz ki:

Nagyobb felbontásért KATTINTS IDE. Forrás: Visual Capitalist

Nem meglepő, hogy a top 50-es lista csupa hírességből áll, de az például már izgalmas eredmény, hogy a rangsorban szereplő személyek fele zenész-énekes. Az is érdekesség, hogy a listán szereplők többségének (67%-ának) a legkövetettebb fóruma az Instagram oldala.

Nyilván, nemcsak celebek szerepelnek ezen a listán. A politikusok körében még mindig a legnépszerűbbnek számít Barack Obama volt amerikai elnök (221 millió követő), de ott szerepel a listán Narendra Modi indiai miniszterelnök is a maga 175 millió követőjével. Egyébként Donald Trump leköszönő amerikai elnök is befért volna a sorba (140 millió követő), csakhogy a legtöbb közösségi platformról letiltották.

A Tik-Tok legnagyobb sztárja egyébként egy amerikai tinédzser, aki különböző tánctípusokat bemutatva vált a világ kedvencévé.

Nem csak a húszéveseké a világ

A Visual Capitalist szerkesztői a rangsorban szereplőket generációk szerint is leosztják, mintegy tükröt mutatva arról, hogy bizony akadnak olyan régi motorosok is, akik nagyon jól tudtak alkalmazkodni a modern kor trendjeihez, és úgy kezelik platformjaikat, mint a fiatalok, akik már "ebbe a korba születtek bele".

  • A top 50-es listába három Baby Boomer került be, közülük a legnépszerűbb Ellen DeGeneres, televíziós műsorvezető.
  • Az X generációt 10-en képviselik, közülük a legnépszerűbb Dwayne Johnson, akit a Sziklaként ismer a nagyvilág.
  • A milleniálisokból került ki a legtöbb influenszer, szám szerint 33-an, és ide számítják a világklasszis Cristiano Ronaldót is.
  • A Z generációból 4-en vannak a top 50-es listán, közülük Kylie Jenner (televíziós celeb) érte el eddig a legnagyobb követőtábort. 

(VisualCapitalist, hírszerk.)

FacebookhírességAmerikainstagramtik-tok
Ha tetszett a cikk, lájkold a Pénzcsinálókat!

globális