2022. január 21. péntekÁgnes
EUR = 4.9449 RON
USD = 4.3614 RON
HUF = 1.3843 RON
GDP-növekedés = 13,0%
Átlagbér = 3545 lej (nettó)
Munkanélküliség = 5,2%
BET = 12,838.37(-2.27%)
Infláció = 8,19%
Alapkamat = 2,00%

Hatalmasat kaszálhat Charlie, aki kisbabaként megharapta a bátyja ujját

 utolsó frissítés: 21:13 GMT +2, 2021. május 18.

Emlékeztek Charlie-ra, a mindössze egyéves brit kisfiúra, aki azzal szerzett hírnevet magának, hogy megharapta a hároméves bátyja ujját? Az "eseményről" egy alig 1 perces videó került fel a YouTube-ra Charlie Bit My Finger címmel, amely virálissá vált, és napjainkra már elérte a 880 milliós megtekintést.

Akár hiszitek, akár nem, a videó még 2007-ben készült. Charlie már 14, a videóban szenvedő alanyként megjelenő nagyobb kisfiú, Harry 17 éves. Hamarosan nagyon sok pénzt kereshetnek, a szüleik ugyanis úgy döntöttek, hogy az egyik legújabb befektetési őrületnek engedve belépnek az NFT-piacra, és eladják a videó eredeti verzióját.

Mi az az NFT (non-fungible token)? A kérdést nem egyszerű röviden megválaszolni, a lényege az, hogy lehetővé teszi befektetők számára, hogy digitális műalkotásokhoz, videókhoz vagy akár képekhez (így egyszerű mémekhez is) hozzárendeljenek egy tokent, amely bizonyítja az eredetiséget és a tulajdonos kilétét. A tokenek a bitcoin miatt ismertté vált blokklánc technológiára épülnek, viszont az áruk attól függően változik, hogy mennyit hajlandó érte adni egy befektető. A blokklánc lényegében bizonyítja az eredetiséget, a tulajdonos kilétét és a tranzakcióval kapcsolatos egyéb részleteket.

Hogy mennyit kaszálhatnak a testvérek, arról csak találgatni lehet, de valószínűleg több százezer dollárt is kereshetnek az ügyleten.

Nemrég egyébként egy másik korszakos képért is hatalmas összeget fizettek ki: a katasztrófalányként (Disaster Girl) elhíresült Zoe Roth 470 ezer dollárt kapott az alábbi kép eredeti verziójáért.

(theverge)

NFT
Ha tetszett a cikk, lájkold a Pénzcsinálókat!

marketing