2021. október 16. szombatGál
EUR = 4.9484 RON
USD = 4.2646 RON
HUF = 1.3760 RON
GDP-növekedés = 13,0%
Átlagbér = 3545 lej (nettó)
Munkanélküliség = 5,2%
BET = 12,711.06(-0.13%)
Infláció = 5,25%
Alapkamat = 1,50%

Elég volt egy rövid bejelentés Elon Musktól, máris bezuhant a bitcoin

 utolsó frissítés: 13:09 GMT +2, 2021. május 13.

Mindössze néhány óra leforgása alatt jó 360 milliárd dollárt csökkent világszerte a kriptopiac. A zuhanás kiváltó oka nagy valószínűséggel Elon Musk tegnapi üzenete, amiben bejelentette, hogy a jövőben nem fogadnak el bitcoint a Tesla autók vásárlásánál. Mint azt Musk kifejtette, aggódnak a Bitcoin egyre nagyobb karbonlábnyoma miatt, hiszen a Bitcoin bányászásához globálisan már több energiát használnak fel, mint egyes országok teljes fogyasztása.

Az üzenet kettősségét az is adta, hogy a Tesla korábban 1,5 milliárd dollár értékben vásárolt bitcoint, és Musk most arra is ígéretet tett, hogy nem fogják eladni a tulajdonukban lévő kriptopénzt.

Musk üzenetének hatására a bitcoin árfolyama hatalmasat zuhant: a tegnapi 56 ezer dolláros árfolyamhoz képest ma már volt 47 ezer dolláron is egy bitcoin értéke, a kriptovaluta azóta viszont kicsit erősödött, jelenleg 49 ezer dolláron áll. A bitcoin mellett a teljes kriptodeviza piac hatalmas pofont kapott: a poénként indult dogecoin és az ethereum is nagyot veszített az értékéből.

A Portfólió a hírrel kapcsolatos hátterében azt emeli ki, hogy Musk a bejelentését nagyon rosszul időzítette a piac szempontjából, ugyanis a nemzetközi tőkepiaci hangulat is nagyon borús. A beinduló amerikai infláció hatására ugyanis komoly eladási hullám indult, főleg a technológiai részvényeken próbálnak túladni a kereskedők. (portfolio, hírszerk.)

Bitcoin
Ha tetszett a cikk, lájkold a Pénzcsinálókat!

pénzpiac