2021. december 7. keddAmbrus
EUR = 4.9483 RON
USD = 4.3786 RON
HUF = 1.3562 RON
GDP-növekedés = 13,0%
Átlagbér = 3545 lej (nettó)
Munkanélküliség = 5%
BET = 12,530.22(0.66%)
Infláció = 7,9%
Alapkamat = 1,75%

A kriptovaluták tulajdonosainak védelmében módosítanák a büntető törvénykönyvet

 utolsó frissítés: 15:29 GMT +2, 2021. május 04.

Cătălin Tenință PLUS-os (az USR-Plus tagja) képviselő Facebookon tette közzé a hírt: elindítottak egy olyan tervezetet, amellyel a kriptovaluták tulajdonosainak védelmét biztosítanák Romániában.

A képviselő szerint eddig nem volt egyértelmű bekezdés a büntető törvénykönyvben arra vonatkozóan, ha valakitől például elektronikus úton kriptovalutát "lopnak". Természetesen ilyenkor lehet hivatkozni a számítógépes rendszerhez való illegális hozzáférésre, de a tulajdonképpeni bűncselekményre nem vonatkozik szabályozás.

Ezért szerdán a képviselőház emberi jogi bizottsága ülésezni fog a Büntető Törvénykönyv  módosításával kapcsolatban, valamint az Európai Parlament 713/2019-es számú irányelvének átemelésére irányuló kiegészítésről. Ez utóbbi kimondottan a virtuális valutával kapcsolatos csalásokat, illetve a büntető eljárásokat szabályozza.

Mă bucur să vă anunț că pe fluxul legislativ de la Camera Deputaților a intrat proiectul de lege inițiat de Guvern care...

Közzétette: Cătălin Teniţă – 2021. május 3., hétfő

Tenință szerint a törvénytervezet körülbelül június végén kerülhet a parlament plénuma elé, és szerinte ez nem csak a kriptovaluták tulajdonosait védené, hanem ezáltal bizonyos adathalászati folyamatok ellen is küzdeni lehet.

Akiket bővebben érdekel a tervezet, azok IDE KATTINTVA olvashatják el a részleteket. (hírszerk.)

kriptovaluta
Ha tetszett a cikk, lájkold a Pénzcsinálókat!

lokális