2021. június 22. keddPaulina
EUR = 4.9250 RON
USD = 4.1340 RON
HUF = 1.3889 RON
GDP-növekedés = -3,9% (2020)
Átlagbér = 3620 lej (nettó)
Munkanélküliség = 5,6%
BET = 11,608.18(-0.42%)
Infláció = 2,99%
Alapkamat = 1,25%

Az Apple húzása miatt jönni fog a fizetős Facebook?

 utolsó frissítés: 17:05 GMT +2, 2021. május 04.

Még a múlt héten írtuk meg, hogy hétfőtől útjára indították az Apple iOS operációs rendszerének legújabb frissítését, ami nagyobb kontrollt tesz lehetővé a felhasználóknak az adatok megóvása és biztonsága terén. Az iOS 14.5-ös szoftverfrissítése nagyon rossz hír a Facebooknak és a személyre szabott hirdetésekből élő vállalatoknak, hiszen a felhasználóknak lehetőségük lesz olyan beállításokat elvégezni, amelyek miatt nehezebb lesz célzott hirdetésekkel bombázni őket.

Az új operációs rendszert üzembe helyező felhasználóktól pedig megérkeztek az első visszajelzések. Többen beszámoltak arról, hogy a Facebook és az Instagram egy felugró ablakban üzent arról, hogy ők a felhasználó igényeire és érdeklődési körére szabott releváns reklámoknak adnak teret, de fontos számukra a közösségi oldalakra támaszkodó vállalatok közvetett támogatása is, tehát ezért kérik a felhasználók engedélyét, hogy tevékenységükről adatokat gyűjthessenek.

Azonban az igazi érdekesség, hogy az érvek mellett feltüntetik a "Help keep Facebook free of charge" üzenetet is, ami magyarul valahogy így értelmezhető: "segítsen a Facebook ingyenességének megtartásában".

Hogy pontosan mit takar ez az üzenet, azt még nem lehet tudni, de egyértelműen valamilyen fizetős szolgáltatásra utalnak.

Az Infostart.hu például azt írja, a Facebook már korábban bejelentette, hogy az Apple új adatvédelmi beállítása "megváltoztatja az eddig ismert internetet", tehát a célzott hirdetésekre szakosodott piac működése valamelyest meg fog változni, és arra kényszeríthetik az online fórumokat, hogy a fogyasztóktól valamilyen formában díjat szedjenek be. (Infostart.hu, hírszerk.)

FacebookApple
Ha tetszett a cikk, lájkold a Pénzcsinálókat!

globális