2021. június 22. keddPaulina
EUR = 4.9250 RON
USD = 4.1340 RON
HUF = 1.3889 RON
GDP-növekedés = -3,9% (2020)
Átlagbér = 3620 lej (nettó)
Munkanélküliség = 5,6%
BET = 11,608.18(-0.42%)
Infláció = 2,99%
Alapkamat = 1,25%

Egyéni megrendeléssel indítják újra a háromszéki Esztelneken található nadrággyárat

 utolsó frissítés: 10:28 GMT +2, 2021. május 01.

Új ötlettel állt elő a megcsappant megrendelések miatt tavaly ősszel bezárt esztelneki nadrággyár: a tömeggyártás helyett, egyéni megrendelésekre fókuszálnának. 

A német Dr. Bock Industries tulajdonában lévő gyárat nemcsak újra nyitnák ősszel, de a formátumon is változtatnának. Egy Romániában viszonylag új üzleti modellt próbálnának ki, tömeggyártás helyett egyedi nadrágokat készítenének, az ügyfelek ízlése és mérete szerint.

Erről Dietrich Bock, a Dr. Bock Industries alapítója nyilatkozott, aki szerint az igény szerinti termelést egy online platform segítségével bonyolítaná le Ready Garment Technology (RGT) Románia. Az átállást egy berlini befektető is támogatná.

Mint mondta, egyelőre csak a nadrággyártásra terjedne ki tevékenységük, amihez a technológia adott, a termelés pedig nem tart tovább két napnál. Lesz egy online rendelési oldal, ahol az ügyfél képes lesz kiválasztani az anyagot, a színeket, a gombokat. A méréseket automatikusan elvégzi az alkalmazás robotja, amely a webkamerát vagy a mobiltelefont fogja használni.

Mivel a nadrágot csak megrendelésre készítik, az ügyfél szigorú preferenciái szerint, nem lesz többlettermelés, illetve a módszer előnyös lesz azok számára, akik nem találtak megfelelő nadrágot a tömeggyártot nadrágok között – tette hozzá.

A rendszert tesztelték, több mint 50 megrendeléssel, az első termékeket kiszállították, a reakciók nagyon jók voltak, mondták a cég képviselői.

A teljes gyártási folyamat, amely négy-öt munkagépet igényel, az esztelneki gyárban zajlik majd, amelynek tavalyi bezárásakor több mint 200 embert bocsátottak el. A nyitást követően 40 embert fognak alkalmazni erre a projektre a vállalat képviselői szerint, akik szerint hosszú távon 10 ilyen projektet lehet létrehozni Romániában, azaz összesen több mint 400 új munkahelyet teremtenének.

A bérek pedig állításuk szerint a szokásosnál jobbak lesznek. Hozzátették, viszont képzett munkaerőre van szükségük, mert termelési csoportokat szeretnének kialakítani, amelyet nyolc főre terveznek. Mindenki tudni fogja, hogyan kell elvégezni az összes műveletet, hogy képesek legyenek „bárkit helyettesíteni a csoportban”.

A rendszert tesztelték, több mint 50 megrendeléssel, az első termékeket kiszállították, a reakciók nagyon jók voltak, mondták a cég képviselői.

Az esztelneki gyárat 1993-ban nyitották meg először. (covasnamedia)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Pénzcsinálókat!

lokális