2021. június 18. péntekArnold, Levente
EUR = 4.9242 RON
USD = 4.1226 RON
HUF = 1.3918 RON
GDP-növekedés = -3,9% (2020)
Átlagbér = 3620 lej (nettó)
Munkanélküliség = 5,6%
BET = 11,657.26(0.52%)
Infláció = 2,99%
Alapkamat = 1,25%

Mezőgazdasági miniszter: a vásárlók kell legyenek a romániai gazdák legfőbb támogatói

 utolsó frissítés: 16:56 GMT +2, 2021. április 30.

A vásárlóknak van a legfontosabb szerepük a romániai gazdák munkájának támogatásában - véli a mezőgazdasági miniszter.

Adrian Oros egy élelmiszercsarnok avatásán vett részt pénteken a Fehér megyei Zalatnán. Az eseményen megkérdezte tőle egy újságíró, hogy miért drágább az ott árult tojás az importtojásnál.

"Mezőgazdasági miniszterként azt szeretném, hogy a gazdák és helyi termelők minél magasabb áron értékesítsék termékeiket. Nem sokan akarnak manapság mezőgazdasággal, állattartással foglalkozni, annak azonban, aki ezt választja, nyernie is kell. Hozzá kell szoknunk ahhoz, hogy a gazda munkáját meg kell fizetni" - válaszolt.

Hozzátette, a hazai termékek jobbak az importból származóknál, indokolt az esetenként magasabb ár.

A tárcavezető rámutatott, nagyon fontos szerepük van a helyi hatóságoknak a gazdák terményei értékesítésének elősegítésében, megkönnyítésében, ugyanakkor a kormánynak is támogatnia kell a romániai termelőket.

"A legfontosabb szerepük azonban a vásárlóknak van. Ha mindenki, akit érdekel és foglalkoztat az, hogy a gazdák munkája legyen megfizetve, csak hazai termékeket keresne és vásárolna, még ha ezek olykor drágábbak is, a helyi termékek minden bizonnyal jobban elkelnének, és a romániai gazdáknak fenntartható jövedelmük lenne" - nyomatékosította a miniszter, aki szerint ezt a fajta fogyasztói-vásárlói magatartást tanítani kell nemcsak a családban, hanem az iskolában is. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Pénzcsinálókat!

lokális