2021. december 7. keddAmbrus
EUR = 4.9483 RON
USD = 4.3786 RON
HUF = 1.3562 RON
GDP-növekedés = 13,0%
Átlagbér = 3545 lej (nettó)
Munkanélküliség = 5%
BET = 12,530.22(0.66%)
Infláció = 7,9%
Alapkamat = 1,75%

A Netflix egyelőre békén hagyja azokat, akik megosztják másokkal a jelszavukat

 utolsó frissítés: 12:53 GMT +2, 2021. április 29.

A Netflix ugyan néhány piacon valóban megakadályozta felhasználók számára, hogy a fiókokhoz olyanok is hozzáférjenek, akik nem fizetnek elő a szolgáltatásra, a jelenség viszont egyelőre csak teszt jellegű, és nem várható az általános bevezetése - mondta el a vállalat vezérigazgatója.

Reed Hastings szerint az általa vezetett cég azért nem akar ilyen mechanizmusokat bevezetni, mert a visszajelzések alapján az ügyfelek ezeket sem hatásosnak, sem értelmesnek nem érzik.

Már korábban írtunk arról, hogy nyugati országokban egyes ügyfelek már elkezdtek figyelmeztető üzeneteket kapni, amelyben a streamingszolgáltató arra hívja fel a figyelmüket, hogy csak abban az esetben használhatják más személy felhasználóját, amennyiben egy háztartásban élnek vele. Ilyen esetekben a felhasználó hitelesítésére is kérték az ügyfeleket egy üzenetben vagy e-mailen küldött kód révén. A hitelesítést egy későbbi időpontra is lehetett halasztani.

A Netflix egyébként - több más streaming szolgáltatóhoz hasonlóan - egy előfizetés mellé legtöbb négy felhasználó létrehozását is lehetővé teszi, de a felhasználási feltételekben az is szerepel, hogy egy előfizetést csak ugyanabban a háztartásban élők használhatnak.

A Netflixnek már évek óta fejtörést okoznak azok a felhasználók, amelyek nem a felhasználási feltételeknek megfelelően használjak a szolgáltatást, hiszen ez jelentős bevételkiesést jelent a vállalatnak. (hvg, hírszerk.)

Címoldali fotó: Tumisu/Pixabay

Netflix
Ha tetszett a cikk, lájkold a Pénzcsinálókat!

globális