2021. június 22. keddPaulina
EUR = 4.9250 RON
USD = 4.1340 RON
HUF = 1.3889 RON
GDP-növekedés = -3,9% (2020)
Átlagbér = 3620 lej (nettó)
Munkanélküliség = 5,6%
BET = 11,608.18(-0.42%)
Infláció = 2,99%
Alapkamat = 1,25%

Megérkezett az Apple frissítése, ami miatt kiakadtak a Facebook vezetői

 utolsó frissítés: 15:46 GMT +2, 2021. április 27.

Már hétfőtől elérhető az Apple iOS operációs rendszerének azon frissítése, ami nagyobb kontrollt tesz lehetővé a felhasználóknak az adatok megóvása és biztonsága terén. A frissítés nagyon rossz hír a Facebooknak és a személyre szabott hirdetésekből élő vállalatoknak, hiszen a felhasználóknak lehetőségük lesz olyan beállításokat elvégezni, amelyek miatt nehezebb lesz célzott hirdetésekkel bombázni őket.

A frissítés (iOS 14.5) már hónapok óta a figyelem középpontjában van, különösen azért, mert az Apple a fejlesztéseivel nagyon magára haragította a Facebookot. Az ügy egészen addig fajult, hogy a két vállalat vezérigazgatója is harcosan üzengetett egymásnak.

A Facebookot és a többi vállalatot az hozta ki a sodrából, hogy az új frissítéssel az iOS alapú készülékeket használó személyeknek lehetőségük van beállítani, hogy egyes alkalmazások milyen tevékenységeiket tudják követni a hirdetések testre szabása szempontjából.

A Portfólió elemzése szerint a gyakorlatban ez úgy fog kinézni, hogy a felhasználók az alkalmazások megnyitásánál egy felugró ablakban állíthatják be, hogy az adott alkalmazás követheti-e a készülék által szolgáltatott adatokat. A portál szerint a felhasználóknak azért arra is felhívják majd a figyelmét, hogy a követés engedélyezése jobb felhasználói élményt biztosít.

Elemzők ugyanakkor arra számítanak, hogy nagyon sok felhasználó fog élni az új iOS nyújtotta lehetőséggel, ami nagy érvágás lehet a felhasználóiról rengeteg információval rendelkező Facebook számára. A téma fontosságát az is jelzi, hogy a Facebook még saját jelentésében is kiemelte, hogy negatív hatással lehet a bevételeikre az Apple húzása.(portfolio, marketwatch)

FacebookApple
Ha tetszett a cikk, lájkold a Pénzcsinálókat!

globális