2021. június 18. péntekArnold, Levente
EUR = 4.9242 RON
USD = 4.1226 RON
HUF = 1.3918 RON
GDP-növekedés = -3,9% (2020)
Átlagbér = 3620 lej (nettó)
Munkanélküliség = 5,6%
BET = 11,657.26(0.52%)
Infláció = 2,99%
Alapkamat = 1,25%

A Kolozsvárt Besztercével összekötő gyorsforgalmi út megépítését tervezi a két megye tanácsa

 utolsó frissítés: 12:51 GMT +2, 2021. április 21.

Összefog a Kolozs megyei, illetve a Beszterce-Naszód megyei tanács, hogy európai forrásokból 90 kilométer hosszú regionális gyorsforgalmi utat építsenek Kolozsvár és Beszterce között.

A Kolozs megyei tanács kedden arról tájékoztatott, hogy a két megye tanácsának elnöke, Alin Tişe és Radu Moldovan célul tűzte ki a Kolozsvár-Beszterce gyorsforgalmi út megvalósítását, ennek érdekében társulási megállapodás megkötésére készülnek. A Kolozs megyei tanács április 22-ei ülésén tárgyal és dönt a megállapodás jóváhagyásáról.

A Kolozsvár-Beszterce gyorsforgalmi út Dést érinti majd, és körülbelül 90 kilométer hosszú lesz.

A dokumentum előírja, hogy a közúti infrastruktúrát kezelő országos társaságnak minden szükséges támogatást meg kell adni ahhoz, hogy megszervezze és lefolytassa a megvalósíthatósági tanulmány elkészítésére irányuló közbeszerzési eljárást. A dokumentumot ugyanakkor felhasználhatják különböző finanszírozási projektekre való pályázáshoz. "A két megye lakosai, de az átutazók számára is kiemelkedően fontos beruházás sikeres megvalósítása érdekében a két megyei tanács lépéseket tesz annak érdekében, hogy Kolozsvár és Beszterce városi tanácsa is belépjen a társulásba" - olvasható a közleményben. (Agerpres)

Kolozsvár
Ha tetszett a cikk, lájkold a Pénzcsinálókat!

lokális