2021. június 17. csütörtökLaura, Alida
EUR = 4.9241 RON
USD = 4.0620 RON
HUF = 1.4009 RON
GDP-növekedés = -3,9% (2020)
Átlagbér = 3620 lej (nettó)
Munkanélküliség = 5,6%
BET = 11,596.38(-0.16%)
Infláció = 2,99%
Alapkamat = 1,25%

Összefogott a Waze és a Mastercard, hogy helyi kistermelőktől vásároljanak az autósok

 utolsó frissítés: 16:07 GMT +2, 2021. április 20.

A Mastercard útjára indította a Piac az úton nevű projektjét, amelynek célja, hogy az út szélén áruló kistermelőknél is lehessen kártyával fizetni, ezáltal várhatóan sokkal többen keresik majd fel őket, de egyúttal követhetöbbé válnak az árusok gazdasági tevékenységei is – írta meg a Ziarul Financiar.

A Waze navigációs applikációval való együttműködés lényege, hogy nagyobb teret kapjanak azok a kiskereskedők, akik számára nem jut hely a piacokon. Az utazók – akik potenciális vásárlókká válnak – így valós időben követhetik azokat a kistermelőket, akik a közelben épp a kapuban árulják portékáikat, és pontosan azonosíthatják, hogy hol találhatják meg őket.  

Minden a projektben résztvevő kistermelő a tervek szerint tehát kap egy POS-terminált, így a kártyával való fizetést is lehetővé teszik.

"Eddig csak a készpénzfizetés volt az egyetlen módja, hogy az út szélén áruló helyi termelőktől vásárolni lehessen, ez pedig gyakran volt korlátozó tényező az utasok esetében. A projekttel mi egy precedenst akarunk teremteni: egyrészt a helyi kistermelőket integráljuk az elektronikus fizetési rendszerbe, másodsoron a legismertebb navigációs alkalmazás révén népszerűsítjük őket. Ugyanakkor lehetőséget biztosítunk a fogyasztók számára is, hogy gyorsan, a legbiztonságosabb módon fizessenek az olyan termékekért, amelyeket romániai háztartások állítottak elő" – mondta Cosmin Vladimirescu, a Mastercard Romániáért és Horvátországért felelős ügyvezetője. (zf)

digitalizációfejlődésfizetéskártyavidékmezőgazdaság
Ha tetszett a cikk, lájkold a Pénzcsinálókat!

lokális