2021. június 22. keddPaulina
EUR = 4.9250 RON
USD = 4.1340 RON
HUF = 1.3889 RON
GDP-növekedés = -3,9% (2020)
Átlagbér = 3620 lej (nettó)
Munkanélküliség = 5,6%
BET = 11,608.18(-0.42%)
Infláció = 2,99%
Alapkamat = 1,25%

A Standard & Poor's feljavította Románia gazdasági kilátásait

 utolsó frissítés: 17:33 GMT +2, 2021. április 17.

Florin Cîţu miniszterelnök szombaton üdvözölte, hogy a Standard & Poor's hitelminősítő intézet negatívról stabilra javította az ország gazdaságának kilátásait, hozzátéve, hogy a kormány "egyértelműen és kétségtelenül" elnyerte a nemzetközi intézmények és a külföldi befektetők bizalmát.

"A Standard & Poor's hitelminősítő intézet fenntartotta az ország besorolását, de ami még fontosabb, megváltoztatta a román gazdaság kilátásait negatívról stabilra. Véleményem szerint a román gazdaság hősei, különösen ebben a nehéz időszakban, a magánvállalkozások, a vállalkozók. Ők azok, akik küzdöttek, és akikkel sokszor konzultáltam, hogy a legjobb döntéseket hozzam meg" - mondta a kormányfő a Victoria-palotában tartott sajtótájékoztatóján.

Cîţu szerint az eredmény kiemelkedően fontos olyan körülmények között, hogy az ország az utóbbi száz év legsúlyosabb gazdasági és egészségügyi válságát éli.

Hozzátette: a PNL, USR PLUS és RMDSZ alkotta kormánykoalíció, élén egy liberális kormányfővel, egyértelműen és kétségtelenül elnyerte a nemzetközi intézmények és a külföldi befektetők bizalmát. (mti)

Standard & Poor's
Ha tetszett a cikk, lájkold a Pénzcsinálókat!

lokális