2021. május 10. hétfõÁrmin, Pálma
EUR = 4.9262 RON
USD = 4.0800 RON
HUF = 1.3738 RON
GDP-növekedés = -3,9% (2020)
Átlagbér = 3620 lej (nettó)
Munkanélküliség = 5,6%
BET = 11,591.48(0.75%)
Infláció = 2,99%
Alapkamat = 1,25%

Bővülne az eMAG: 2000 személyt alkalmaznak és egy újabb külföldi piacra terjeszkednének

 utolsó frissítés: 17:03 GMT +2, 2021. április 09.

Iulian Stanciu, az eMag alapítója, volt vezérigazgató, az e-kereskedelemmel foglalkozó cég jelenlegi ügyvezető elnöke egy online beszélgetésen számolt be terveikről, melyet az Economica.net gazdasági portál összesített.

Ekkor elmondta, hogy tavaly közel 50%-os növekedést értek el, legalábbis, ami az online rendeléseket illeti. Bár ez a tedencia most picit megtorpant, továbbra is nagy a kereslet a termékek iránt, az emberek nem álltak le az online rendelésekkel.

"Most is legalább 10-15%-os növekedést érünk el, ez pedig nagyon jó kilátásokat biztosít a jövőre nézve" - árulta el Stanciu.

Az ügyvezető elnök azt is kifejtette, hogy idén 2000 új alkalmazottat kívánnak felvenni, majd hozzátette: nagy a kereslet az informatikusok iránt, hiszen a digitalizációs trendek óriási versenyt eredményeztek ezen a területen.

Amikor a további tervekről beszélt, akkor elárulta, hogy a magyarországi piacon körülbelül 5 év alatt akarják elérni az egymilliárd eurós éves üzleti forgalmat, de egy másik országban is terjeszkedni akarnak.

"Jelenleg két ország között gondolkodunk, erről pedig a közeljövőben fogunk beszámolni. Épp most zajlanak az elemzések utolsó fázisai" - mondta Stanciu.

Jelenleg az eMAG Románián kívül Magyarországon, Bulgáriában és Lengyelországban van jelen.

Stanciu azt is elárulta továbbá, hogy a Sameday és Tazz futárcégek mellett újabb tech vállalkozásokba is befektetnek az Emag Ventures projektjük során.

A Tazz-al kapcsolatban Stanciu kifejtette: a platform a 2019-es forgalmához képest 13-szor nagyobbra nőtt, az idei becslésük szerint további ötszörös növekedésre kerül sor. (Economica.net)

eMAG
Ha tetszett a cikk, lájkold a Pénzcsinálókat!

lokális