2021. szeptember 24. péntekGellért, Mercédesz
EUR = 4.9491 RON
USD = 4.2167 RON
HUF = 1.3887 RON
GDP-növekedés = -3,9% (2020)
Átlagbér = 3620 lej (nettó)
Munkanélküliség = 5,6%
BET = 12,447.85(0.42%)
Infláció = 2,99%
Alapkamat = 1,25%

Elektronikus jegyértékesítés: Európa tíz legjobbja között van a Kolozsvári Közszállítási Vállalat

 utolsó frissítés: 12:22 GMT +2, 2021. április 07.

A Visa adatai szerint a Kolozsvári Közszállítási Vállalat (CTP) az elektronikus értékesítések aránya alapján bekerült Európa tíz legjobb közszállítási vállalata közé. A listára azok a közszállítási vállalatok kerültek fel, amelyeknél a legmagasabb a bevételek elektronikus jegyvásárlásokból és egyéb digitális kifizetésekből származó része.

A hírrel kapcsolatban Emil Boc, Kolozsvár polgármesterének Facebook oldalán is bejegyzés jelent meg, amelyben részletezik, hogy 2021 márciusában 1 074 262 tömegközlekedési jegyet értékesítettek elektronikus módon a városban. Ez már a tavalyi év novemberéhez viszonyítva is jelentős, 28%-os növekedésnek felel meg.

A kolozsvári közszállítási vállalat annak köszönheti az előkelő helyezését, hogy az elmúlt években több elektronikus fizetési megoldás bevezetésével kapcsolatos fejlesztést is végrehajtott: a tömegközlekedési eszközökön bankkártyás fizetést lehetővé tevő POS terminálokat helyeztek el, a megállok jelentős részében bankkártyával is lehet jegyet váltani a kihelyezett jegyértékesítő automatákból, de SMS-ben és alkalmazás segítségével, valamint feltölthető kártyával is lehet jegyet vásárolni elektronikusan.

Clujul digital: CTP Cluj-Napoca, în top 10 companii de transport public din Europa la venituri din plăți digitale Cu...

Közzétette: Emil Boc – 2021. április 6., kedd

A Visa szerint az országok közötti rangsorban egyébként Románia sem áll rosszul, Nagy-Britannia és Lengyelország mögött a harmadik helyen állunk, és Olaszországot vagy Franciaországot is megelőzzük az elektronikus fizetési megoldások használatát illetően. (hírszerk.)

Címoldali fotó: Emil Boc Facebook oldala.

Kolozsvár
Ha tetszett a cikk, lájkold a Pénzcsinálókat!

lokális