2021. június 22. keddPaulina
EUR = 4.9250 RON
USD = 4.1340 RON
HUF = 1.3889 RON
GDP-növekedés = -3,9% (2020)
Átlagbér = 3620 lej (nettó)
Munkanélküliség = 5,6%
BET = 11,608.18(-0.42%)
Infláció = 2,99%
Alapkamat = 1,25%

Az OTP Bank Románia közel 9 millió euró finanszírozást biztosít az Oasis Csoport nagyszebeni ingatlanberuházására

 utolsó frissítés: 14:37 GMT +2, 2021. március 15.

Az OTP Bank megközelítőleg 9 millió euró finanszírozást biztosít az Oasis Retail Development & Consulting ingatlanfejlesztő cégnek, amelyet a nagyszebeni Prima Shops kereskedelmi park kivitelezésére használnak fel - jelentette be közleményben a bank. 

Az Oasis Csoport az ingatlant Nagyszeben északi részén tervezi felépíteni, és az első fázisban 11 kiskereskedelmi egységből álló, összesen 9000 négyzetméternyi bérelhető területet valósít meg. Az OTP Bank által biztosított finanszírozás a teljes beruházás 75%-át fedezi. Az üzlethelyiségek átadására 2021 augusztusában kerül sor, a kereskedelmi parkot 2021 októberében nyitják meg a nagyközönség előtt.

"Örülünk, hogy egy olyan jelentős beruházás partnere lehet az OTP Bank, amely jól működő üzleti és nyerő kiskereskedelmi modellen alapszik. Jelenleg is számos ágazatot finanszírozunk, így a termelési szektortól, az agrárberuházásokon át, a vállalkozói szféráig mindenhol vannak ügyfeleink, de be kell látnunk, hogy a tevékenységek volumenét tekintve a helyi kiskereskedelem a koronavírus-járvány egyik nyertese. Az ágazat fejlődik, és az Oasis Csoport által választott üzletsoros megoldás még a komolyabb megszorítások esetén is előnyösnek bizonyult" - nyilatkozta Dragoș Mirică, az OTP Bank Románia vezérigazgató-helyettese, a Vállalati Divízió vezetője.

Az OTP Bank továbbra is részt vesz a helyi vállalkozások finanszírozásában, és támogatja a fenntartható üzleti modelleket, amelyek gyorsan alkalmazkodnak a változó körülményekhez - áll a bank közleményében, amely azt is megjegyzi, hogy az Oasis Csoport a kereskedelmi ingatlanfejlesztések terén az egyik legaktívabb vállalat a térségben, és a Nagyszeben északi részén, közvetlenül az autópálya-feljáró mellett kivitelezésre kerülő üzletsoros helyiségekben már most biztos, hogy a Hornbach, a Kaufland, egy játékokat és háztartási cikkeket árusító üzlet, valamint két bútorkereskedés is megnyitja kapuit 2022 végéig.

"Értékeljük az OTP Bank belénk vetett bizalmát. És elmondhatjuk, hogy a kereskedők is megelőlegezték a bizalmat, hiszen már a munkálatok elkezdése előtt 80%-ban előre kibérelték az üzlethelyiségeket. Mindez ennek a kiskereskedelmi modellnek a népszerűségét és a kereskedelmi parkok jövőjét bizonyítja, úgy a befektetők, mint a kereskedők és a vásárlók szempontjából" - tette hozzá Klaus Reisenauer, az Oasis Csoport üzlettársa.

A következő fázisban olyan kereskedelmi egységek üzembe helyezése van kilátásban, amelyek kiegészítik a már meglévőket, valamint különböző szolgáltatásokat nyújtanak, illetve több vendéglő megnyitását is ekkorra tervezik. A nagyszebeni Prisma Shopping Center teljes területe 60 000 ezer négyzetméter lesz, és az egyik legnagyobb kereskedelmi park lesz az ország nyugati részén. (közlemény)

OTP
Ha tetszett a cikk, lájkold a Pénzcsinálókat!

pénzpiac