2021. december 7. keddAmbrus
EUR = 4.9483 RON
USD = 4.3786 RON
HUF = 1.3562 RON
GDP-növekedés = 13,0%
Átlagbér = 3545 lej (nettó)
Munkanélküliség = 5%
BET = 12,530.22(0.66%)
Infláció = 7,9%
Alapkamat = 1,75%

Rászáll a Netflix a potyázókra

 utolsó frissítés: 12:51 GMT +2, 2021. március 12.

A Netflix egy olyan algoritmust tesztel, amely kiszűri azt a helyzetet, amikor barátok vagy családtagok megosztják egymás közt a jelszavaikat.

A BBC szerint egyes ügyfelek már elkezdtek figyelmeztető üzeneteket kapni, amelyben a streamingszolgáltató arra hívja fel a figyelmüket, hogy csak abban az esetben használhatják más személy felhasználóját, amennyiben egy háztartásban élnek vele. Ilyen esetekben a felhasználó hitelesítésére is kérik az ügyfeleket egy üzenetben vagy e-mailen küldött kód révén. A hitelesítést egy későbbi időpontra is lehet halasztani.

A Netflix egyébként - több más streaming szolgáltatóhoz hasonlóan - egy előfizetés mellé legtöbb négy felhasználó létrehozását is lehetővé teszi, de a felhasználási feltételekben az is szerepel, hogy egy előfizetést csak ugyanabban a háztartásban élők használhatnak.

A CNN a hírrel kapcsolatban arra emlékeztet, hogy a Netflix már évek óta kezdeni akar valamit azokkal a felhasználókkal, amelyek jogosulatlanul használjak a szolgáltatást, hiszen ez jelentős bevételkiesést jelent a vállalat számára. (bbc, cnn)

Netflix
Ha tetszett a cikk, lájkold a Pénzcsinálókat!

globális