2021. december 7. keddAmbrus
EUR = 4.9485 RON
USD = 4.3946 RON
HUF = 1.3527 RON
GDP-növekedés = 13,0%
Átlagbér = 3545 lej (nettó)
Munkanélküliség = 5%
BET = 12,519.27(0.57%)
Infláció = 7,9%
Alapkamat = 1,75%

Washingtoni esettanulmány-versenyen díjazták a kolozsvári BBTE közgazdász hallgatóit

 utolsó frissítés: 13:26 GMT +2, 2021. február 09.

Kiemelkedő szakmai teljesítménnyel „runner-up” díjat szerzett a kolozsvári Babeș–Bolyai Tudományegyetem (BBTE) Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Karának négyfős hallgatói csapata a washingtoni Georgetown University által szervezett, online nemzetközi esettanulmány versenyen. A Domokos Ferenc (Menedzsment, 2. év), Csenteri András Gergely (Gazdasági informatika, 2. év), György Ákos (Pénzügy és Bank, 2. év) és Izsák Réka (Pénzügy és Bank, 3. év) alkotta csapat a csoportfordulók során olyan neves egyetemek csapatait előzte meg, mint a City University of Hong Kong vagy az Universidad Panamericana, második helyet elérve a döntőbe jutó hollandiai Maastricht University csapata mögött. A verseny döntőjét végül a kanadai University of Toronto csapata nyerte.

A McDonough Business Strategy Challenge elnevezésű nemzetközi esettanulmány verseny 2021. február 2-6. között zajlott, idén online formátumban, amelyen összesen 19 világszínvonalú egyetem vehetett részt az amerikai, európai, ázsiai és ausztrál kontinensek képviseletében. Európából mindössze három csapat vehetett részt a versenyen, köztük a kolozsvári BBTE csapata. A résztvevő diákok egy amerikai non-profit szervezet, a Medical Society Consortium on Climate & Health számára kellett egy átfogó stratégiát kidolgozzanak.

A BBTE diákjai a rangos eseményen a „runner-up” díj mellett elnyerték a legjobb bemutatkozó videóért járó különdíjat is, a közönségszavazatok alapján odaítélt „People’s Choice Award”-ot.

A BBTE csapatának felkészítő tanárai dr. Szász Levente, dr. Györfy Lehel-Zoltán és dr. Rácz Béla-Gergely voltak.

A kolozsvári BBTE magyar tagozatos közgazdász hallgatói már másodszor hoznak el díjat a Georgetown University gazdasági kara, a McDonough School of Business által szervezett nemzetközi esettanulmány-versenyről, miután 2019-ben a rangos nemzetközi mezőnyben szintén „runner-up” díjat szereztek. (közlemény)

versenyBBTE
Ha tetszett a cikk, lájkold a Pénzcsinálókat!

lokális