2021. június 22. keddPaulina
EUR = 4.9253 RON
USD = 4.1431 RON
HUF = 1.3906 RON
GDP-növekedés = -3,9% (2020)
Átlagbér = 3620 lej (nettó)
Munkanélküliség = 5,6%
BET = 11,567.68(-0.35%)
Infláció = 2,99%
Alapkamat = 1,25%

Jó hír a gazdáknak és vállalkozóknak: az OTP Bank Románia megduplázta a LAM Mikrohitelnek biztosított hitelkeretet

 utolsó frissítés: 14:25 GMT +2, 2021. február 03.

Az OTP Bank Románia az eddigi 10 millió lejről 20 millió lejre növelte a LAM Mikrohitel Rt.-nek biztosított hitelkeretet, így tulajdonképpen megduplázta azt a finanszírozást, amelyből a nem banki intézet az ügyfeleit támogathatja - írja közleményében a bank.

A LAM Mikrohitel Rt. Románia első mikrohitelezéssel foglalkozó nem banki pénzügyi intézménye, az 1992-től működő LAM Alapítványból nőtte ki magát. Elsősorban az erdélyi, vidéki vállalkozóknak és mezőgazdászoknak nyújt gyors és könnyen hozzáférhető hiteleket beruházásokra, forgótőkére, uniós pályázatok előfinanszírozására, illetve termőföldvásárlásra is. 

„Az OTP Bank Románia már évek óta a LAM Mikrohitel Rt. partnere, és a jelenlegi kontextusban különös fontosságú, hogy a hitelkeret megduplázásával hozzájáruljunk a gazdaság fellendítéséhez. Így közvetve támogatjuk azokat az erdélyi gazdaságokat, kis- és középvállalkozásokat, ahol töretlenül folytatódik a munka. A 2021-es év, reményeink szerint, az újraindulásról szól, éppen ezért a megemelt összegű finanszírozással, amelynek értéke 20 millió lej, a LAM Mikrohitel Rt. továbbra is fenntarthatja, fejlesztheti és kibővítheti az általa nyújtott hitelezési szolgáltatásokat” – nyilatkozta Fatér Gyula, az OTP Bank Románia vezérigazgatója.

„Nagyon fontos számunkra ez a finanszírozás, ami tulajdonképpen egy több ideje tartó zökkenőmentes együttműködés hozadéka, hiszen enélkül a LAM nem folytathatná a több mint 25 éve tartó mikrohitelezési tevékenységét. A két intézmény nem konkurense egymásnak, inkább tevékenységük kiegészíti egymást, így határozottabban és hangsúlyosabban vehetünk részt a régió gazdaságának fellendítésében azáltal, hogy ügyfeleink fejlődéséhez járulunk hozzá. Jelen pillanatban a LAM Mikrohitel Rt. tíz munkapontján keresztül szinte egész Erdély területén működő mezőgazdászoknak és kis- és mikrovállalkozóknak nyújt hitelt, elsősorban beruházási terveik megvalósításához” – fűzte hozzá Kotró Adél, a LAM Mikrohitel Rt. vezetője. 

A saját hitelezési és szaktanácsadási tevékenységet folyatató, Illyefalváról induló LAM Mikrohitel Rt. eddig több mint 8 ezer hitelt folyósított közel 65 millió euró értékben. Jelenleg közel 1500 aktív kölcsönnel és 13,5 millió euró értékű hitelállománnyal rendelkeznek. (közlemény)

OTP
Ha tetszett a cikk, lájkold a Pénzcsinálókat!

pénzpiac