2021. január 27. szerdaAngelika
EUR = 4.8746 RON
USD = 4.0195 RON
HUF = 1.3592 RON
GDP-növekedés = -10,3%
Átlagbér = 3372 lej (nettó)
Munkanélküliség = 5,3%
BET = 10,354.98(0.13%)
Infláció = 2,06%
Alapkamat = 1,25%

Egy látványos koncepcióautót és egy új logót is bemutatott a Dacia

 utolsó frissítés: 11:37 GMT +2, 2021. január 14.

A szaksajtó már több éve tényként kezeli, hogy a Dacia tervei közt szerepel egy új, a Dusternél nagyobb méretű városi terepjáró (SUV) sorozatgyártása is. A Mioveni-i gyártó a hírrel kapcsolatban most először adott valós fogodzót a nagyközönségnek: bemutattak egy nagyméretű koncepcióautót, amely a Dacia Bigster nevet viseli.

Az új koncepcióautó hossza 4,6 méter (a Duster 4,34 méter), a kinézete mindenképpen látványos és modern, az persze korántsem biztos, hogy a rendszerint alacsony árra fókuszáló márkánál mennyire férnek bele a tanulmányautón megjelenő megoldások.

Szembetűnő az is, hogy a koncepcióautó egy új Dacia-logót is kapott, a vállalat képviselői ugyanakkor nem árultak el azzal kapcsolatban részleteket, hogy milyen terveik vannak az embléma terén.

Az autót egyébként annak apropóján mutatták meg, hogy a Renault Csoport most prezentálta stratégiáját a következő évekre. A Renaulution nevet viselő stratégia Daciára vonatkozó elemei szerint a hazai autógyártó termékportfóliója körülbelül 30%-kal fog drágulni az új modellek megjelenésével, és azt várják a Dacia és a Lada élére nemrég kinevezett Denis Le Vot vezérigazgatótól, hogy a két autógyártó együttműködését fűzze szorosabbra a költséghatékonyság jegyében.

Arról, hogy a Dacia új városi terepjárója mikor kerül bemutatásra, a vállalat képviselői nem árultak el részleteket, azt a nagyon lényeges információt viszont közölték, hogy az új autó hibrid hajtáslánccal érkezik, de egyéb alternatív hajtásláncok is elérhetőek lesznek. (zf, profit, hírszerk.)

dacia
Ha tetszett a cikk, lájkold a Pénzcsinálókat!

lokális