2021. március 4. csütörtökKázmér
EUR = 4.8784 RON
USD = 4.0503 RON
HUF = 1.3375 RON
GDP-növekedés = -3,9% (2020)
Átlagbér = 3620 lej (nettó)
Munkanélküliség = 5,3%
BET = 10,297.52(0.46%)
Infláció = 2,99%
Alapkamat = 1,25%

Közzétették a Háromszéken is áthaladó autópálya lehetséges nyomvonalairól szóló terveket

 utolsó frissítés: 16:49 GMT +2, 2020. december 15.

A Kovászna megyét is átszelő Brassó-Bákó A13-as jelzésű autópálya hossza 153 és 174 kilométer között változhat - mindez attól függ, hogy az autópálya terveit készítő vállalat által felvázolt, és a napokban közzétett 5 lehetséges nyomvonalból végül melyiket választják a szakemberek.

Az előmegvalósíthatósági tanulmányt és a műszaki tervezést végző Search Corporation Kft. és Primacons Group Kft. elért a munkálatok azon szakaszához, amikor felvázolják a lehetséges nyomvonalakat. A tervek ebben a fázisban még nem részletesek, nem határozzák meg nyomvonalak pontos helyét, de a csomópontokét sem.

Az 5 felvázolt nyomvonal közül 4 Keresztényfalva mellől, az A3-as autópályával való kereszteződéstől indulna, egyetlen verzió írná elő, hogy Brassótól keletre, Szászhermány környéként kezdődjön az A13-as autópálya. A tervekben egy olyan összekötő út megépítése is szerepel, amely az új autópálya és Brassó kerülőútja (így közvetetten a DN1-es főút) között létesítene kapcsolatot.

Szintén izgalmas kérdés lesz, hogy Kézdivásárhely környékén végül melyik nyomvonal mellett döntenek a szakemberek: 3 felvázolt nyomvonal északról kerülné meg a várost és az Ojtozi-szoros mentén szelné át a Kárpátokat, míg egy nyomvonal szerint a sztráda délről haladna el a város mellett, és Lemhény község közögazgatási területén át indulna neki a Kárpátoknak.

A felvázolt nyomvonalak mindenike Onești északi részén haladna el, majd két fő irányt vázoltak fel a tervezők: az egyik a Bákói repülőtér környékét célozná meg, a másik a megépítendő A7-es (moldvai) autópályába csatlakozna.

A terveket a két vállalat által közzétett nagyfelbontású térképeken lehet böngészni, de érdemes megnézni a Hotnews igazán átlathatóra sikerült intaraktív térképét is a nyomvonalakról.

Forrás: Hotnews

(hotnews, hírszerk.)

autópálya
Ha tetszett a cikk, lájkold a Pénzcsinálókat!

lokális