2021. szeptember 24. péntekGellért, Mercédesz
EUR = 4.9491 RON
USD = 4.2167 RON
HUF = 1.3887 RON
GDP-növekedés = -3,9% (2020)
Átlagbér = 3620 lej (nettó)
Munkanélküliség = 5,6%
BET = 12,447.85(0.42%)
Infláció = 2,99%
Alapkamat = 1,25%

Jelentősen nőhet a kötelező autóbiztosítás díja egyes sofőrök esetében

 utolsó frissítés: 15:58 GMT +2, 2020. november 27.

A személyi sérülést vagy halálos kimemenetelű közúti balesetet okozó sofőröknek ezentúl jelentősen magasabb kötelező autóbiztosítási díjat (RCA) kell fizetniük, mivel változtatnak a biztosítási díjak meghatározásánál figyelembe vett bonus-malus rendszeren.

A bonus-malus azon logika szerint működik, hogy a közúti baleseteket okozó sofőröket büntesse, és így nagyobb mértékben járuljanak hozzá a biztosítási rendszer fenntartásához, mint azok, akik nem követtek el károkkal járó közúti vétségeket.

Az illusztráció forrása: Tumisu/Pixabay

A bonus-malus rendszer teszi lehetővé, hogy azok a sofőrök, akik a saját tulajdonukban levő személygépjárművükkel semmilyen balesetet vagy káreseményt nem okoztak korábban, bizonyos mértékű kedvezményben (bonus) részesüljenek a biztosítási díj meghatározásánál. Azoknak a sofőröknek pedig, akikhez közúti balesetek köthetőek, a rendszer miatt büntetést (malus), tehát megemelt díjat kelljen fizetniük.

A Profit.ro szerint a "kedvezmények" jellemzően az átlagos biztosítási díj 5 és 50%-ára, míg a "büntetések" 10 és 80%-ára tehetőek. A statisztikák szerint az elmúlt évben megkötött biztosítások díjánál a sofőrök 93%-a részesült kedvezményben a bonus-malus rendszernek köszönhetően.

Az újonnan közzétett alkalmazási módszertan tervezete abban jelentené a legnagyobb változást, hogy egy személyi sérüléssel is járó közúti balesetben vétkesként érintett sofőr esetében a büntetés mértéke a jelenlegi kétszeresére növekedhet. A tervezet szövege szerint a csak materiális kárral járó balesetek esetén a vétkes sofőr besorolását két osztállyal, a személyi sérülést vagy halálesetet okozó baleseteknél pedig négy osztállyal rontanák. A bonus-malus rendszerben összesen 16 (8 bonus, 8 malus) besorolási osztályt használnak. A jelenlegi előírások szerint a káreseménnyel járó baleseteknél a 2 osztállyal büntetik a sofőröket.

A 2019-es évben Romániában a kötelező autóbiztosítások piaca 3,985 milliárd lejre volt tehető (ennyi volt a biztosítási kötvények értéke). A biztosítási piac 46%-át még mindig a kötelező autóbiztosítások teszik ki, amelyeknek az értéke éves összevetésben elérte a 6,5%-ot. A kötelező autóbiztosítási díjat bonus-malus rendszer mellett a sofőr életkora és a lakhelye is befolyásolja. (profit, hírszerk.)

biztosító
Ha tetszett a cikk, lájkold a Pénzcsinálókat!

lokális