2021. szeptember 24. péntekGellért, Mercédesz
EUR = 4.9491 RON
USD = 4.2167 RON
HUF = 1.3887 RON
GDP-növekedés = -3,9% (2020)
Átlagbér = 3620 lej (nettó)
Munkanélküliség = 5,6%
BET = 12,440.96(0.37%)
Infláció = 2,99%
Alapkamat = 1,25%

Sorra tűnnek el az építkezők a Kolozsvárt Marosvásárhellyel összekötő autópálya foghíjas részénél

 utolsó frissítés: 14:30 GMT +2, 2020. október 27.

Aggodalomra ad okot, hogy az A3-as autópálya Maroskece és Aranyosgyéres közötti szakaszának kivitelező cégének, a Straconak csak hűlt helyét találni, a kifizetés nélkül maradt alvállalkozók is sorra hagyják el az építkezést – hívja fel a figyelmet a Pro Infrastruktúra Egyesület. Ezt igazolja egyébként az a drónfelvétel is, amelyet hétfőn tettek közzé.

Mint írják, a Maroskece felőli útkereszteződés megnyitása után a Straco csaknem teljesen eltűnt a helyszínről, és a Baxcom alvállalkozó is otthagyta az építkezést, miután nem fizették ki őket a munkálatokért.

Az egyesület szerint jelenleg csupán a Marcotim alvállalkozó munkásait lehet látni terepen, de minden bizonnyal ők is elhagyják a helyszínt. Ha a Straco nem biztosít forrásokat és kellő mennyiségű alapanyagot, a Marcotim sem tudja tovább finanszírozni a munkálatokat.

Bár az időjárás kedvező arra, hogy a Marcotim által kivitelezett 4-5 km hosszú töltést leaszfaltozzák, a Straco nélkül ez nem fog bekövetkezni, télen pedig mindez tönkre fog menni – áll az egyesület Facebook-bejegyzésében.

„Ezúttal felszólítjuk a Közúti Infrastruktúrát Kezelő Országos Társaságot (CNAIR), hogy lépjen az ügyben és mozgósítsa a fővállalkozót, hogy biztosítsa az alvállalkozók közvetlen kifizetését. Ellenkező esetben néhány hét múlva teljesen elhagyatottá válik az építkezés, és csődbe mennek a helyi kivitelezők" - írják. (hírszerk.)

autópályaMarosvásárhelyKolozsvár
Ha tetszett a cikk, lájkold a Pénzcsinálókat!

lokális