2021. január 27. szerdaAngelika
EUR = 4.8745 RON
USD = 4.0189 RON
HUF = 1.3547 RON
GDP-növekedés = -10,3%
Átlagbér = 3372 lej (nettó)
Munkanélküliség = 5,3%
BET = 10,322.04(-0.18%)
Infláció = 2,06%
Alapkamat = 1,25%

Balázs Zoltán az OTP Bank Románia új vezérigazgató-helyettese

 utolsó frissítés: 15:10 GMT +2, 2020. október 22.

Balázs Zoltán, a több mint 20 éves tapasztalattal rendelkező banki szakember, az OTP Bank Románia új vezérigazgató-helyettese és a Hitel- és Kockázatkezelési Osztály új vezetője.

Balázs Zoltán az év elején vezető tanácsadóként csatlakozott az OTP Bank Románia csapatához. Időközben lezárultak a Román Nemzeti Bank hivatalos jóváhagyásához szükséges eljárások, így a továbbiakban irányítása alatt működik a Hitel- és Kockázatkezelési Osztály, amely a pénzügyi stabilitást hivatott biztosítani a kockázati oldal ellenőrzésével.

"Legfontosabb feladatunk, hogy biztosítsuk a stabilitást a jelenlegi, különösen bonyolult makrogazdasági kontextusban, valamint folytassuk az Apollo programban vállalt átfogó átalakítási célok megvalósítását. A következő 4 évre kidolgozott üzleti jövőképünk és az organikus fejlődésen és növekedésen alapuló új stratégiánk nemcsak lehetőségeket, hanem kihívásokat is jelent számunkra. Eddigi tapasztalatom és tudásom alapján készen állok az új küldetésre, amelyben a Hitel- és Kockázatkezelési Osztályon dolgozó, nagyszerű szakemberekből álló csapat támogat” – nyilatkozta Balázs Zoltán.

Balázs Zoltán jelentős tapasztalatot tudhat maga mögött különböző banki területeken, ideértve a vállalati értékesítés, a kockázatkezelés, a veszteséges részvényállományok kezelésében és megszüntetésben, valamint az ingatlanprojektek finanszírozásában és fejlesztésében szerzett szakértelmet. A Case Weser Egyetemen szerzett MBA diplomát, ahol a banki és vállalkozói tevékenységekre szakosodott. Mielőtt elvállalta az új tisztséget az OTP Banknál, több vezetői pozíciót is betöltött. Korábban az Erste Ingatlan vezérigazgatója volt az Erste Bank Magyarországnál, kockázatkezelői igazgatóként dolgozott az MKB Banknál, valamint kockázati tanácsadó volt a BCR-nél. (közlemény)

OTP
Ha tetszett a cikk, lájkold a Pénzcsinálókat!

pénzpiac