2021. január 27. szerdaAngelika
EUR = 4.8745 RON
USD = 4.0189 RON
HUF = 1.3547 RON
GDP-növekedés = -10,3%
Átlagbér = 3372 lej (nettó)
Munkanélküliség = 5,3%
BET = 10,322.04(-0.18%)
Infláció = 2,06%
Alapkamat = 1,25%

Képviselőház: kapjanak vissza nem térítendő támogatást a vásár-, rendezvény- és kiállításszervezők is

 utolsó frissítés: 10:42 GMT +2, 2020. október 21.

Módosításokkal fogadta el kedden a képviselőház a 2020/130-as sürgősségi kormányrendeletet törvényerőre emelő tervezetet, mely értelmében - a járvány okozta válság enyhítése végett - forgótőke-támogatást kaphatnak más szabadfoglalkozásúak is az egyéni vállalkozók (PFA) és a gazdasági tevékenységet folytató civil szervezetek mellett.

Az olyan szolgáltatások, mint a vásár-, rendezvény- és kiállítás-szervezés, belépnek a vissza nem térítendő külső forrásokból és az állami költségvetés társfinanszírozásából támogatott beruházási területek közé.

A 2020/130-as sürgősségi kormányrendeletet törvényerőre emelő tervezet célja a vissza nem térítendő külső forrásokból történő pénzügyi támogatás nyújtása a 2014-2020-es Versenyképességi Operatív Programon (POC) keresztül, a COVID-19 járvány okozta gazdasági válság enyhítésére. Az anyagi segítséget mikrotámogatások formájában kaphatják meg olyan egyéni vállalkozók, gazdasági tevékenységet végző civil szervezetek vagy kis- és középvállalkozások, amelyek működését akadályozták vagy lehetetlenné tették a szükségállapotban és a veszélyhelyzetben hozott intézkedések. A támogatást a forgótőke fenntartására és/vagy befektetésekre lehet fordítani. Az eddig elindított két intézkedésről itt és itt írtunk.

A képviselők döntése értelmében a forgótőke-támogatás az egyéni vállalkozók és gazdasági tevékenységet végző civil szervezetek mellett más szabadfoglalkozásúaknak is jár.

Forgótőke-támogatást kaphatnak a kultúra, a sport, az oktatás terén, illetve a szociális téren közhasznú tevékenységet kifejtő civil szervezetek, valamint azok, amelyek vásárok, üzleti fórumok, IT-fórumok, pénzügyi, digitális, műszaki, stratégia- és menedzsment tematikájú események megszervezésével foglalkoznak.

Egy másik módosítás arra vonatkozik, hogy az olyan szolgáltatások, mint a vásár-, rendezvény- és kiállítás-szervezés, belépnek a vissza nem térítendő külső forrásokból és az állami költségvetés társfinanszírozásából támogatott beruházási területek közé.

A befektetési támogatásokat kulturális tevékenységet végző kis- és középvállalkozások és gazdasági tevékenységgel rendelkező civil szervezetek, illetve a szociális téren közhasznú tevékenységet kifejtő civil szervezetek kaphatják meg - áll a módosított szövegben.

A képviselőház döntő fórumként szavazott erről a tervezetről. (agerpres)

támogatás
Ha tetszett a cikk, lájkold a Pénzcsinálókat!

lokális