2021. szeptember 28. keddVencel
EUR = 4.9481 RON
USD = 4.2382 RON
HUF = 1.3773 RON
GDP-növekedés = -3,9% (2020)
Átlagbér = 3620 lej (nettó)
Munkanélküliség = 5,6%
BET = 12,529.43(0.15%)
Infláció = 2,99%
Alapkamat = 1,25%

Önerőből milliomos: egy román származású üzletasszony is a leggazdagabb amerikai nők között

 utolsó frissítés: 16:01 GMT +2, 2020. október 15.

A "Szemöldökkirálynő" becenéven ismertté vált román származású Anastasia Soare a 41. helyen áll azon a Forbes listán, amely azokat a leggazdagabb amerikai nőket veszi lajstromba, akik önerőből lettek milliomosok.

A Romániából 1989-ben kitelepült Anastasia Soare vagyonát 540 millió dollárra becsüli a neves gazdasági magazin. A szépségiparban dolgozó üzletasszony a Forbes szerint olyan ismert személyiségeket is leköröz ezzel, mint Celine Dion (455 millió dollár), Beyonce (420 millió dollár), Serena Williams (225 millió dollár) vagy Lady Gaga (150 millió dollár).

Igaz, a tavalyi listán Soare még sokkal jobban, a 21. helyen állt. Vagyona tavaly 1,2 milliárd dollárra volt tehető, viszont a koronavírus-járvány kitörése miatt jelentősen visszaesett a szépségipari termékek iránti kereslet, ami egyet jelentett azzal is, hogy már a Soare által alapított Anastasia Beverly Hills nevű cég is sokkal kevesebbet ér.

Forrás: stirileprotv.ro

Anastasia Soare egyébként Konstancán született, 32 évesen döntött úgy, hogy Amerikába emigrál. Most 62 éves.

A sikeréről szóló történeteket bemutató cikkek szerint úgy érkezett meg az Egyesült Államokba, hogy szinte egyáltalán nem beszélt angolul. Egy Beverly Hills-i szépségszalonban vállalt munkát először, ahol állítólag azt vette észre, hogy a nők nem igazán fordítanak figyelmet a szemöldökükre. A "piaci résre" felfigyelve saját szemöldökformálási technikát dolgozott ki, amivel rendkívül népszerű lett, és olyan ügyfeleket is megnyert magának, mint Michelle Obama, Oprah Winfrey, Cindy Crawford, Naomi Campbell és Stephanie Seymour.

Soare az első szalonját 1997-ben nyitotta, a másodikat pedig 2010-ben. Azóta viszont globális lánccá növekedett az üzlet, amely már a világ több országában is jelen van, és saját termékeket is értékesít.

Sikerének kulcsát a sztárok bevonzása mellett a Forbes szerint az adja, hogy a versenytársaknál sokkal hamarabb ismerte fel a közösségi média használatának előnyeit. Ebben nagy szerepe volt a lányának, aki 2013-ban saját maga indította el a cég Instagram oldalát. Claudia Soare jelenleg a vállalat elnöke.

A cég sikere a befektetők figyelmét is felkeltette, tavaly a TGP Capital megvásárolta a cég 38%-át.

Anastasia Soare utoljára tavaly októberben volt néhány napot Romániában, tele volt vele a román média.(forbes, zf)

gazdag
Ha tetszett a cikk, lájkold a Pénzcsinálókat!

globális