2021. december 3. péntekFerenc, Olívia
EUR = 4.9487 RON
USD = 4.3767 RON
HUF = 1.3605 RON
GDP-növekedés = 13,0%
Átlagbér = 3545 lej (nettó)
Munkanélküliség = 5%
BET = 12,379.50(1.41%)
Infláció = 7,9%
Alapkamat = 1,75%

Az Európai Parlament nem blokkolja az uniós költségvetést, de vannak feltételei

 utolsó frissítés: 06:52 GMT +2, 2020. október 02.

Az Európai Parlament (EP) nem blokkolja a következő hosszú távú uniós költségvetésről szóló megállapodást, de vannak követeléseink, amelyek az európai polgárok érdekeit szolgálják - jelentette ki csütörtökön David Sassoli, az Európai Parlament elnöke az Európai Tanács rendkívüli ülésének megkezdését követő sajtótájékoztatón.

Sassoli elmondta: Az EP ezért felszólítja a német uniós elnökséget, hogy nyújtson be konstruktív javaslatokat azokkal a fő kérdésekkel kapcsolatban, mint a stratégiai programok jobb finanszírozása, az új saját bevételi források, továbbá az uniós pénzek kifizetésének jogállami feltételekhez kötése.

"Ha van akarat, akkor hamar megállapodás születhet" - hangsúlyozta.

Az Európai Bizottság új migrációs politikai javaslatával kapcsolatban elmondta, hogy a csomag határozott előrelépést jelent a menekültügyben. Aláhúzta: az EU-nak, mint világ legnagyobb gazdasági szereplőjének, szolidaritáson és felelősségvállaláson alapuló megegyezésre kell jutnia ebben a kérdésben.

A görög, ciprusi és török konfliktussal összefüggésben, az elnök az EP teljes szolidaritásáról biztosította Görögországot és Ciprust. Sassoli kiemelte, hogy a vita rendezése csak párbeszéd útján megvalósítható, azonban a legrosszabb esetben, célzott szankciókat kell felhasználni Törökország ellen.

Az Alekszej Navalnij ügyben az elnök pártatlan nemzetközi vizsgálatra szólított fel Oroszország a vegyi fegyverek terén tett nemzetközi kötelezettségvállalásainak megsértése miatt.

A fehérorosz válsággal kapcsolatban megerősítette, hogy az EP mindent megtesz, hogy a fehérorosz nép demokráciáért folytatott harcát és az elnyomás áldozatait támogassa. (mti)

költségvetésEurópai Unió
Ha tetszett a cikk, lájkold a Pénzcsinálókat!

globális