2021. november 27. szombatVirgil
EUR = 4.9491 RON
USD = 4.3869 RON
HUF = 1.3444 RON
GDP-növekedés = 13,0%
Átlagbér = 3545 lej (nettó)
Munkanélküliség = 5%
BET = 12,177.22(-3.41%)
Infláció = 7,9%
Alapkamat = 1,75%

A miniszterelnök beszólt az RMDSZ-nek a költségvetés-kiigazítás megszavazása miatt

 utolsó frissítés: 20:31 GMT +2, 2020. szeptember 22.

Sajnálatos, hogy a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) a Szociáldemokrata Párt (PSD) oldalán megszavazta a parlamentben a nyugdíjak 40%-os emelését, illetve a gyerekpénz növelését - mondta Ludovic Orban kormányfő. 

"Sajnálatos, hogy miután ott voltak mellettünk a költségvetési-pénzügyi bizottságban, és nem vettek részt a döntésben, most álláspontot váltottak és hozzájárultak a PSD eme döntéséhez" - fejtette ki Orban, akit megkérdeztek, hogyan kommentálja az RMDSZ keddi szavazatát, illetve azt, hogy a szövetség kormányra szeretne kerülni a parlamenti választásokat követően.

Orban hozzátette, pártja minél nagyobb többséggel akarja megnyerni a választásokat, hogy ne legyen szükség szövetségekre, amelyek bonyolítanák a kormányzást.

"Az elkövetkező években - nem csak a következő négy évben, hanem 8-10 évben - Romániának stabil, koherens kormányra van szüksége, amely az ország gyors fejlődéséért, az emberek jövedelmének emelkedéséért tevékenykedik" - mondta még a PNL elnöke.

A parlament kedden fogadta el a költségvetés-kiigazításról szóló tervezetet, azzal a PSD-s módosító javaslattal együtt, amelynek értelmében 40 százalékkal nő a nyugdíjpont értéke. A tervezetet az RMDSZ képviselői is támogatták. (Agerpres, hírszerk.)

RMDSZnyugdíjköltségvetés
Ha tetszett a cikk, lájkold a Pénzcsinálókat!

lokális