2020. szeptember 22. keddMóric
EUR = 4.8590 RON
USD = 4.1404 RON
HUF = 1.3419 RON
GDP-növekedés = -10,5%
Átlagbér = 3372 lej (nettó)
Munkanélküliség = 5,2%
BET = 9,019.56(1.44%)
Infláció = 2,68%
Alapkamat = 1,50%

Ingyen segítenének ötven udvarhelyszéki vállalkozót, hogy növeljék az online jelenlétüket

 utolsó frissítés: 14:33 GMT +2, 2020. augusztus 14.

Ingyenes honlap, céges email cím, egy évig bérmentes tárhely, Google My Business oldal, képzések – ezeket kínálja a Honlapom a holnapom című program, amely az udvarhelyszéki vállalkozások online jelenlétének növelését célozza.

Ötven udvarhelyszéki vállalkozás kaphat ingyenes „digitális névjegykártyát” egy pályázat keretében, amelyre augusztus végéig lehet jelentkezni. A Harghita Business Center inkubátorház által az U-Hub Udvarhelyszéki IT&C Közösséggel és Székelyudvarhely Polgármesteri Hivatalával partnerségben indított projekt célja, hogy növelje a helyi vállalkozások online jelenlétét és ismertségét, mivel ezáltal forgalomnövekedést érhetnek el, illetve költséghatékony hirdetési eszközökkel növelhetik profitjukat.

A sikeresen pályázók egy 2500 lej értékű csomagot kapnak, amelynek legfőbb eleme egy korszerű, felhasználóbarát honlap, amelyet a kivitelezők mobiltelefonra és táblagépre is optimalizálnak. A vállalkozások számára biztosítják a tartománynevet (domain), valamint 1 éves ingyenes tárhelyet, egy céges email címet és egy Google My Business oldalt, ezáltal a céginformációk a Google adatbázisában is láthatóak és kereshetőek lesznek. A vállalkozók ugyanakkor részt vesznek egy képzésen is, amelyen arról lesz szó, hogy hogyan lehet hatékonyan fenntartani és működtetni egy saját honlapot, hogy az hasznot hajtson a cégnek. Az elkészült weboldal könnyen fejleszthető lesz, így a későbbiekben kiegészíthető például webshoppal is.

A Honlapom a holnapom pályázatra online lehet jelentkezni a Harghita Business Center weboldalán. A pályázó vállalkozóknak egy űrlapot kell kitölteniük, amelyben a cégre vonatkozó adatokat, leírásokat kell megadniuk, például hogy mióta működik a cég, milyen tevékenységei vannak, milyen termékeket, szolgáltatásokat kínál, melyek a fontosabb mérföldkövek a vállalkozás életében, illetve milyen célokat fogalmaztak meg. Lehetőség van fotók feltöltésére is, így a vállalkozó megmutathatja például a forgalmazott termékeket, de a galéria a csapat vagy a munkafolyamat bemutatására is alkalmas. Az űrlapon megadott információk alkotják ugyanis a leendő honlap tartalmát.

A fejlesztési csomagra olyan cégek pályázhatnak, amelyek székhelye vagy legalább egy munkapontja Udvarhelyszéken található, a másik feltétel, hogy a cég ne rendelkezzen saját honlappal. A pályázat benyújtási határideje augusztus 31.

További részletek a Harghita Business Center oldalon. (közlemény)

vállalkozáskoronavírusinkubátorház
Ha tetszett a cikk, lájkold a Pénzcsinálókat!

lokális