2020. szeptember 23. szerdaTekla
EUR = 4.8590 RON
USD = 4.1404 RON
HUF = 1.3419 RON
GDP-növekedés = -10,5%
Átlagbér = 3372 lej (nettó)
Munkanélküliség = 5,2%
BET = 9,019.56(1.44%)
Infláció = 2,68%
Alapkamat = 1,50%

Források: az Orange megvásárolja a Telekom vezetékes üzletágát

 utolsó frissítés: 16:09 GMT +2, 2020. augusztus 14.

Az Orange elvbeni megállapodást kötött a szállítási és távközlési minisztériummal arról, hogy megvásárolja a Telekom Románia vezetékes üzletágát - írja az ügyhöz közeli forrásokra hivatkozva a Hotnews. A román állam jóváhagyására azért van szükség az tranzakcióhoz, mert a távközlési minisztérium 20%-át birtokolja a Telekom Romániának.

A Hotnews úgy tudja, hogy a tranzakcióval kapcsolatos előzetes megállapodást már két hete aláírták a felek, múlt héten pedig a kormányülésen is bemutatták az elvbeni megállapodás részleteit.

Az Orange a Telekom Románia vezetékes infrastruktúráját a Hotnews szerint úgy vásárolná fel, hogy közben az állam is megtartja benne 20%-os részesedését. Piaci pletykák már korábban arról szóltak, hogy a Telekom mobilüzletágáért az RCS&RDS érdeklődik, így a mostani tranzakcióról szóló hírek azt is jelethetik, hogy a Telekom Románia kivonul Romániából.

Az 5831 dolgozót foglalkoztató Telekom tavaly nyáron csaknem 700-zal csökkentette dolgozóinak létszámát hatékonysága növelése érdekében.

A Telekom márkanév 2014-ben jelent meg Romániában, amikor a német vállalat úgy döntött, valamennyi szolgáltatását egységesen Telekom márkanév alatt kínálja nálunk is. A német Deutsche Telekom a romániai leányvállalatait a görög OTE révén ellenőrzi.

A német tulajdonosok elégedetlenek voltak a romániai leányvállalat hatékonyságával, ugyanis a hazai piacon alacsonyak az árak a távközlési piacon a nagyon erős verseny miatt.

A távközlési hatóság által tavaly decemberben közölt adatok szerint az árbevétel alapján a három legnagyobb szolgáltató az Orange 26 százalékos részesedéssel, a Telekom 24 százalékkal, és a Vodafone 21 százalékkal. (hotnews, hírszerk.)

RCS & RDSOrangeTelekom
Ha tetszett a cikk, lájkold a Pénzcsinálókat!

lokális