2020. szeptember 23. szerdaTekla
EUR = 4.8590 RON
USD = 4.1404 RON
HUF = 1.3419 RON
GDP-növekedés = -10,5%
Átlagbér = 3372 lej (nettó)
Munkanélküliség = 5,2%
BET = 9,019.56(1.44%)
Infláció = 2,68%
Alapkamat = 1,50%

A PwC szerint ezek a területek a világjárvány nagy nyertesei

 utolsó frissítés: 09:46 GMT +2, 2020. augusztus 13.

A koronavírusnak nem csak vesztesei vannak, a világjárvány helyzetbe hozta a korszerű pénzügyi szolgáltatásokat, a kikapcsolódás új formáit, és a gyorsan alkalmazkodó vállalkozásokat - írja az MTI a PwC Magyarország szerdán közölt elemzésére hivatkozva.

A pénzügyi tanácsadó szakértői az elmúlt hónapok változásai alapján új társadalmi rend kialakulásáról írtak. Az átalakulás okai közül kiemelték, hogy a távolságtartás kényszere megkövetelte a digitális támogató folyamatok kiépítését. A társadalom összetettsége, és az egymásra utaltság miatt sürgetővé vált a hálózati biztonság megteremtése - tették hozzá.

Felértékelődtek többek között a kiberbiztonsági szolgáltatók, a digitális pénzügyi szolgáltatások (fintech), és a befektetők is egyre inkább keresik az új típusú termékeket, például a kriptovalutákat. Megugrott az online benyújtható hitelkérelmek, számlanyitások, a tőzsdei applikációk népszerűsége, és a virtuális térbe költözött a szabadidős tevékenységek jelentős része. A sportolási, utazási lehetőségek beszűkülésével párhuzamosan egyre keresettebbek a videojátékok, az online szerencsejátékok, az oktatási alkalmazások - állapították meg.

A PwC szakértői kiemelték többek között a rugalmas beszállítói kapcsolatok, és az egyszerű, helyi ellátási láncok jelentőségét. Akik mindezek birtokában gyorsan alkalmazkodnak, és az új helyzetben is rájönnek, hogyan érhetik el a fogyasztóikat, jobb eséllyel élik túl a változásokat - derül ki a közleményből. (mti)

járványkoronavírus
Ha tetszett a cikk, lájkold a Pénzcsinálókat!

globális